MFK Zemplín začal s minimálnymi zmenami

2017-06-15 13:54:54

Bez veľkých zmien odštartovali vo štvrtok predpoludním letnú prípravu futbalisti prvoligového MFK Zemplín Michalovce. Kormidelník Anton Šoltis privítal na úvodnom tréningu 18 hráčov, medzi ktorými nechýbala ani zatiaľ jediná letná posila – navrátilec Aliaksandr Sviarchynski. Legionári sa do prípravy zapoja v najbližších dňoch, vedenie klubu pracuje aj na ďalších posilách.

Zmeny v zápasoch

Šoltisa jeho zverenci hneď na začiatok potešili výsledkami vstupných testov, ktoré dopadli veľmi dobre. „Som rád, že chlapci počas dvoch voľných týždňov poctivo pracovali,“ pousmial sa tréner. Príprava najvýchodnejšieho prvoligistu bude trvať zhruba päť týždňov. „Prvú polovicu strávime v domácich podmienkach a trošku viac sa zameriame aj na silovú zložku. Od 3. júla pôjdeme na päťdňové herné sústredenie do Uherského Brodu, v rámci ktorého odohráme dva duely.“ V programe prípravných zápasov žlto-modrých nastali viaceré zmeny. „Vypadli nám MTK Budapešť a Kisvárda, lebo v Maďarsku sa posunul štart súťaží na neskorší termín, a Karviná súboj s nami zrušila. Dokázali sme však dobre zareagovať a zohnali sme kvalitné náhrady,“ hovoril Šoltis. Mužstvo tak začne zápasový kolotoč s Debrecínom (24. júna, pravdepodobne dvojzápas), potom je v hre duel s jedným ukrajinským celkom (29. júna), ďalej sa stretne s Bardejovom (1. júla), Zlínom (5. júla), Górnikom Zabrze (8. júla) a košickou Lokomotívou (15. júla). Všetky zápasy odohrajú Zemplínčania u súperov.

Hľadajú brankára a útočníka

Do prípravy sa nezapojili všetci hráči z minuloročného kádra. Do Dunajskej Stredy prestúpil český brankár Patrik Macej a zmluvy skončili Tomášovi Sedlákovi a Adriánovi Leškovi, ktorý sa pripravuje s Prešovom. Počas budúceho týždňa pricestujú legionári – Rusi Vladislav Bragin a Anton Antonov, Albánci Kristi Qose a Kristjan Kushta a Grék Anastasios Dimitriadis. Z posíl trénuje jedine spomínaný bieloruský krajný obranca Sviarchynski, ktorý naposledy pôsobil v FC Isloch Minsk. Z dorastu bol vytiahnutý talentovaný Matúš Vojtko. Na spadnutie je aj návrat odchovanca Miroslava Božoka z poľského klubu Arka Gdynia. „Sviarchynski podpísal zmluvu na rok a blízko dohody sme aj s Božokom, ktorý sa však do prípravy zapojí až 1. júla, lebo do konca júna má zmluvu v Poľsku,“ prezradil športový manažér MFK Zemplín Marek Zahorčák, ktorý doplnil, že v hľadáčiku majú ešte brankára a útočníka. „Potrebujeme posilniť káder už len o kvalitu. Ukázať by sa mal aj jeden stopér,“ pridal sa Šoltis. Na úvodnom tréningu chýbal aj Martin Regáli. „Zranil sa v poslednom zápase na Slovane, natrhol si kolenné puzdro. Mesiac má chodiť o barlách, potom sa postupne zapojí do prípravy,“ ozrejmil tréner.

BOLI NA PRVOM TRÉNINGU:

Matúš Kira, Dmytro Prysiazhniuk – Peter Kavka, Martin Kolesár, Filip Serečin, Martin Koscelník, Pavol Bellás, Milan Šimčák, Igor Žofčák, Aliaksandr Sviarchynski, Peter Kolesár, Jozef Vajs, Matúš Vojtko, Michal Sipľak, Jozef-Šimon Turík, Jakub Grič, Martin Bednár, Stanislav Danko

ZMENA V REALIZAČNOM TÍME

Od nového ročníka bude realizačný tím žlto-modrých pôsobiť v pozmenenom zložení. Po štyroch rokoch opustil michalovský klub Martin Raška, ktorý má namierené do Dunajskej Stredy. Novým trénerom brankárov v MFK Zemplín sa stal 46-ročný Marek Rodák. „Dopočul som sa, že skončil v Ružomberku, tak som ho hneď oslovil. Vyrastali sme spolu v Lokomotíve Košice, poznáme sa preto veľmi dobre. V hre boli aj iní adepti, ale voľba padla na Mareka. Verím, že nám to spolu bude klapať,“ zaželal si Šoltis.

Zdroj: korzar.sk