Opäť sme doplatili na zbabraný začiatok

2018-04-28 18:55:16

Štvorzápasová séria bez prehry sa skončila. Michalovskí futbalisti prekvapujúco neuspeli na vlastnom trávniku so zachraňujúcou sa Senicou, ktorej v súboji 7. kola nadstavbovej skupiny o udržanie sa vo Fortuna lige podľahli najtesnejším rozdielom 1:2. Jediný presný zásah žlto-modrých zaznamenal ghanský útočník Sadam Sulley.

Seničania boli v úvodných minútach aktívnejším tímom a už po necelých dvoch minútach sa mohli dostať do vedenia, avšak prízemnú strelu Kitambalu zneškodnil Bieszczad. Hostia boli naďalej lepší, za čo boli odmenení prvým gólom. Zaznamenal ho v 17. minúte Práznovský, ktorý najvyššie vyskočil na roh Herreru. Za Michalovčanov mohol rýchlo odpovedať Kolesár, ktorý si pred začiatkom zápasu prevzal ocenenie za triumf v ankete Gól mesiaca marec, ale jeho technická strela mierila vedľa. Ešte väčšiu šancu na vyrovnanie mal v 21. minúte Sulley, ktorý po centri Turíka osamotený hlavou trestuhodne minul bránu. O štyri minúty neskôr vyrazil krížnu strelu Turíka Holec, lopta sa dostala ku Kolesárovi, no jeho strelu smerujúcu do brány parádnym sklzom zastavil Ranko. A tak znovu udrelo na opačnej strane, po Herrerovej prihrávke sa v 26. minúte zblízka presadil Castaneda - 0:2. Senické vedenie bolo zaslúžené, avšak v závere polčasu sa domáci dočkali kontaktného gólu, keď Sulley si dvakrát vymenil loptu s Antonovom a zoči-voči Holecovi nezaváhal.

V druhom dejstve sa obraz hry zmenil. Zemplínčania pridali, začali viac behať, vyhrávali osobné súboje a získavali odrazené lopty. Už v 49. minúte mali výhodu priameho kopu, ale z 30 metrov Žofčák brankára Holeca neprekvapil. Presne po hodine hry po Jankauskasovej prihrávke vystrelil Kolesár opäť len do pripraveného Holeca. O šesť minút neskôr na druhej strane z dobrej pozície prestrelil michalovskú svätyňu Castaneda. "Šoltisovci" naďalej búšili do súpera a v 73. minúte boli veľmi blízko vyrovnania. Po pravej strane sa predral Jankauskas, pred bránu prihral striedajúcemu Kurminowskému, ktorý však z troch krokov netrafil senickú bránu. V záverečných minútach už Michalovčania dohrávali o jedného hráča menej, pretože Regáli sa zranil a tréner Šoltis už mal vyčerpané všetky tri striedania. Tesne pred koncom riadneho hracieho času ešte pohrozili hostia, ale Luptákovu slabú strelu bez problémov chytil Bieszczad. Napriek tomu si však Senica z východu odviezla cenné tri body, vďaka ktorým sa odlepila z dna tabuľky.

MFK Zemplín Michalovce - FK Senica 1:2 (1:2)

Góly: 39. Sulley - 17. Práznovský, 26. Castaneda

ŽK: 9. Carrillo, 61. M. Regáli, 85. I. Žofčák, 85. M. Bednár - 52. J. Brašeň, 68. A. Kováč, 74. Kitambala, 85. Medveděv

Rozhodovali: A. Somoláni - Pozor, Roszbeck; 938 divákov

MFK ZEMPLÍN: Bieszczad - Jankauskas, M. Bednár, Carrillo, I. Žofčák - Nishi - R. Kovaľ (46. M. Regáli), Antonov (63. Kurminowski), Turík, P. Kolesár (78. Harutyunyan) - Sulley

FK: Holec – Ranko, Práznovský, Villarraga - Herrera (78. Medveděv), Zezinho, Richtárech, Cuadros (63. A. Kováč), J. Brašeň - Kitambala, Castaneda (88. L. Lupták)

Hlasy trénerov:

Anton Šoltis, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Prvý polčas sme premrhali a už druhý zápas po sebe sa ukázalo, že začíname hrať až v druhom polčase. V prvom sme neboli vo svojej koži, súperovi sme dovolili ísť do vedenia 2:0. Myslel som si, že po góle na 1:2 sa nadýchneme, ale vyrovnať sme už nedokázali. V druhom polčase mi chýbalo viac centrovaných lôpt zo strán, ale aj viac pokoja pri riešení jednotlivých situácií. Chlapci sa opäť presvedčili, že futbal je o pohybe, ale aj agresivite. Krátko pred zápasom nám vypadli zo zostavy štyria hráči, takže sme museli improvizovať. Sme sklamaní, zápas sme nezvládli, ale ideme ďalej."

Ton Caanen, tréner FK Senica: "Bol to zápas, ktorý charakterizuje záver súťaže. Priniesol veľa dobrých, ale aj viacero slabších momentov i väčšiu nervozitu. Začali sme fantasticky, mali sme viacero šancí na 3-4 góly. Viedli sme 2:0 a namiesto toho, aby sme zvýšili na 3:0, sme domácim pred prestávkou dovolili gól na 1:2. Domáci mali vysoký pressing, z čoho boli prekvapení najmä naši útočníci. Vzniklo veľa priestoru, no to sme nedokázali využiť. V druhom polčase sme vôbec nehrali našu hru. Súper zmenil systém hry, lepšie sa pohyboval bez lopty a na to sme my nedokázali reagovať. Boli sme síce kompaktní, ale nie dostatočne agresívni. Čím dlhšie bol stav 1:2, tým dlhšie sme verili vo víťazstvo. Myslím si, že toto víťazstvo je zaslúžené a je to pre nás veľmi významný psychologický bod."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 5. mája o 17.00 hod.: Nitra – Michalovce (8. kolo, v Zlatých Moravciach)

Sobota 12. mája o 17.45 hod.: Michalovce – Podbrezová (9. kolo)

Sobota 19. mája o 17.00 hod.: Prešov - Michalovce (10. kolo, v Poprade)