Od súpera dostali lekciu z efektivity

2015-09-14 12:00:00

Michalovce doma opäť prehrali, opäť inkasovali tri góly. Šturmu mrzia stále tie chyby, sklamala ho jedna z posíl.

Prvoligový nováčik z Michaloviec vyšiel na vlastnej pôde znova naprázdno. V sobotu zaznamenal na svojom trávniku už tretiu porážku zo štyroch zápasov. Tentoraz boli nad jeho sily hráči Senice, ktorí pod vedením nového trénera Juraja Sabola triumfovali pri Laborci 3:1 (2:1). MFK Zemplín tak zostal na poslednej priečke tabuľky.

Tretí gól ich položil

Domáci tím povzbudený remízou z Ružomberka a posilnený o troch hráčov vstupoval do súboja s cieľom získať tri body a odpútať sa z dna pelotónu. Začal vo vysokom tempe, v úvode zatlačil súpera, ale gól nestrelil. Práve naopak, inkasoval. „Seničania boli produktívnejší, pretože zo štyroch striel dali tri góly. Ešte do stavu 1:2 sme hrýzli, snažili sme sa to ešte zvrátiť, ale tretí inkasovaný gól už chlapcom zviazal nohy. Mrzí ma, že stále robíme tie isté chyby a súperi nás zato trestajú. Senici stačilo veľmi málo, aby nám dal góly, my sa naopak na nich veľmi nadrieme,“ konštatoval michalovský lodivod František Šturma. „Musíme pracovať ďalej a odstraňovať chyby, nič iné nám nezostáva. Súperovi gratulujem, vyhral zaslúžene, lebo dal všetky štyri góly,“ narážal Šturma na to, že exmichalovský Jakub Hromada dal okrem dvoch gólov do domácej siete aj jeden do vlastnej. Mimochodom, aj posledný presný zásah duelu padol z kopačky bývalého hráča MFK Zemplín Jozefa Dolného.

Kolísavé výkony

Zemplínčania zas a znovu doplatili na deravý stred obrany, lebo aj proti Senici prvé dva inkasované góly padli po dlhých loptách za obranu a tretí po zlej rozohrávke Podhorina. „Iných hráčov skrátka nemáme. V Ružomberku táto stopérska dvojica podala slušný výkon, bohužiaľ, teraz na to nenadviazala. Hráči majú kolísavé výkony. Konkurencia snáď príde v podobe Akakiho Chubutiu, ktorý sa musí uzdraviť,“ vyjadril sa Šturma, ktorý v súboji proti Záhorákom dal všetkým trom novým hráčom príležitosť v základnej zostave. Brankárovi Kelemenovi obrancovia pri inkasovaných góloch vôbec nepomohli, útočník Kerič bol v úvode blízko k otváraciemu gólu a ľavý obranca Barroso tiež nepodal najhorší výkon. Avšak trénera sklamal. „Cez prestávku povedal, že nemôže pokračovať v zápase, lebo necíti dobre fyzicky. To je pre mňa prekvapenie, že hráč, ktorý tvrdí, že dva mesiace trénoval, sa nechá vystriedať. To sú veci, s ktorými nepočítame, chceli sme cez polčas urobiť iné zmeny. Ale to nás neospravedlňuje, nepodali sme dobrý výkon,“ uzavrel Šturma.

Zdroj: denník Korzár