Mladší žiaci dosiahli 41 výhier v rade!

2018-07-25 08:07:37

V poslednom období spomedzi mládežníckych tímov MFK Zemplín svojimi výsledkami robil najväčšiu radosť jednoznačne kolektív chlapcov narodených v roku 2005, ktorých mala pod palcom trénerská dvojica Marcel Nemčík a Miroslav Liebl. Mladí Zemplínčania dve sezóny po sebe vyhrali svoju súťaž - v ročníku 2016/17 prvú ligu mladších žiakov U12 skupinu Východ a o rok na to ovládli aj kategóriu U13.

Ich úspechy ešte zvýraznila pozoruhodná séria bez prehry, ktorá trvala viac než rok a pol. Víťaznú šnúru odštartovali 13. novembra 2016 domácim triumfom 16:1 nad Vranovom nad Topľou a potiahli ju až do 18. júna tohto roku, kedy im ju prestrihol najväčší konkurent prešovský Tatran, na pôde ktorého prehrali 0:3. Zaujímavé je, že poslednú prehru pred dlhou úspešnou sériou pripravili žlto-modrým takisto Prešovčania...

Len pripomíname, že počas série bez porážky "nemčíkovci" len vyhrávali, čo znamená, že zaknihovali 41 víťazstiev v rade! Celkovo táto silná generácia chlapcov si za dva roky v 54 majstrovských stretnutiach zapísala 52 víťazstiev a len dve prehry, obe so spomínaným Prešovom.

"Vyhrať 41 zápasov v rade je skvelé číslo a veľmi sa tešíme z toho, že chlapcom sa tak darilo. Prehra prišla až v poslednom kole sezóny v Prešove, v čase, keď sme už boli istými víťazmi súťaže. Počas celých dvoch sezón chlapci poctivo trénovali a odohrali množstvo zápasov a turnajov nielen doma, ale aj v zahraničí. Zahrali si v Poľsku, Maďarsku či na Ukrajine, zmerali si sily so zahraničnými súpermi zvučných mien ako Šachťar Doneck, Karpaty Ľvov, FK Ľvov, Jagielonia Bialystok, Sandecja Nowy Sacz, Slask Vroclav, MTK Budapešť, DVTK Diósgyőr alebo Slavia Praha. Tieto zápasy ich vo výkonnosti posunuli ďalej. V uplynulej sezóne museli chlapci taktiež zvládnuť veľmi náročný prechod z kategórie U12 do kategórie U13, kde sa už hrajú zápasy systémom 11 proti 11 na klasickom ihrisku. Družstvo to však zvládlo na výbornú. Hoci sa jedná iba o kategóriu žiakov, chlapci si za predvedené výkony zaslúžia absolutórium," skonštatoval kormidelník Marcel Nemčík.

Káder družstva:

Patrick Bodnár, Giorgio Fešovič, Jakub Bober, Daniel Mitterpák, Dávid Jurčo, Dávid Liebl, Ladislav Koval, Jaroslav Gomboš, Artur Musak, Samuel Béreš, Jakub Marjov, Alex Pestuch, Zoran Záhradník, Samuel Filip, Roland Toma, Jakub Kračunik, Miroslav Pásztor, Bence Czmór, Tobias Pestuch, Radoslav Stričko. Tréneri: Marcel Nemčík (hlavný), Miroslav Liebl (asistent)

Foto: Róbert Andrejov