MATCH DAY: Zemplín-Ružomberok

2020-06-21 13:53:02

Milí fanúšikovia! Dnes po dlhých viac ako troch mesiacoch sa predstavia futbalisti Zemplína na domácej pôde. Hrá sa 2.kolo Skupiny o Titul Zemplín je v TOP 6. Tabuľka sa rozdelila na 2 polovice. O majstrovi sa rozhodlo včera. Po 10-ty krát v histórii Slovenska sa stal majstrom vo futbale ŠK Slovan Bratislava. Týmto si zabezpečil účasť v predkolách Ligy majstrov pre sezónu 2020/2021. V hre sú ale ešte miestenky do Európskej ligy.

V prípade ak sa víťazom Slovenského pohára stane niekto z dvojice Slovan alebo DAC Dun.Streda a zároveň tieto tímy skončia v tabuľke FL do tretieho miesta, tak sa bude hrať baráž o tretie miesto v Európskej lige medzi 4.a 7. tímom konečnej tabuľky Fortuna ligy.

Dnes, teda v Nedeľu 21.júna 2020 od 18:00 hod. nastúpia futbalisti Zemplína na domácom štadióne na majstrovský zápas Fortuna ligy. Ich súperom bude aktuálne 6.tím tabuľky mužstvo MFK Ružomberok, ktoré ma na konte po 23. kolách 28 bodov.Ružomberok a Slovan sú posledné dva tímy, ktoré sme ešte vo Fortuna lige neporazili. V doterajších 14 vzájomných meraniach sme 6 krát remizovali a 8 krát prehrali. Je na čase túto negatívnu sériu ukončiť.

S Ružomberkom sú spojení aj bývalí futbalisti Zemplína, konkrétne Dominik Kunca, ktorý prestúpil do Ružomberka 2017/2018, momentálne hráč Morotu Lublin, Kristi Qose, v súčasnosti hráč MFK Karviná a Martin Regáli, ktorý momentálne hrá za Ružomberok.

Ružomberčania vo Fortuna lige naposledy vyhrali 9. novembra 2019 (2:1 v Žiline). Odvtedy v ôsmich zápasoch päťkrát remizovali a trikrát prehrali. Žiadne iné mužstvo v našej lige aktuálne nečaká tak dlho na plný bodový zisk.Ružomberok má najnebezpečnejšie štandardné situácie v našej lige spolu s Trnavou. Dal z nich viac ako polovicu svojich gólov (14 z 26).

Najlepším strelcom Michaloviec a na delenom treťom mieste v celej Fortuna lige je Sidibe Modibo, ktorý skóroval 8-krát.Najlepším strelcom Ružomberka je obranca Filip Twardzik so 6 gólmi. Trikrát sa presadili Dalibor Takáč a Štefan Gerec.

Predpokladaná zostava Zemplína proti MFK Ružomberok:Dráb - Konstantinidis, Carrillo, Grič, Vojtko, Savvidis, Turík, Danko, Žofčák, Diarra, Sidibe

MFK Zemplín Michalovce - MFK Ružomberok

Fortuna liga 2.kolo Skupina o titul, Nedeľa 21.jún 2020, 18:00 hod.

Informácie k zápasu Zemplín vs MFK Ružomberok:

Na tento zápas sa nepredávajú vstupenky. Kapacita do 500 ľudí bude doplnená o držiteľov permanentiek.

Foto:Andrejov