Element Žofčák úradoval

2020-06-29 10:18:10

Ani v treťom zápase po reštarte Fortuna ligy nedokázali futbalisti Michaloviec bodovať naplno. Po vysokej prehre v Dunajskej Strede a domácej remíze s Ružomberkom sa nerozhodne skončil aj duel s Trnavou. Zemplínčania v ňom po spackanom prvom polčase zachraňovali bod, nakoniec ale mohli získať aj všetky tri.

Trnava sa po góloch Vukojeviča a Gamboša ujala vedenia 2:0 a s Michalovcami to vôbec nevyzeralo dobre. Tréner Majoroš ale ihneď po prestávke poslal do hry dvojicu Žofčák - Popovits a hra žlto-modrých sa diametrálne zmenila. Bol to práve najskúsenejší hráč Fortuna ligy Igor Žofčák, kto diktoval tempo a zmenil dej zápasu. V 51. minúte po jeho milimetrovej prihrávke znížil grécky legionár Konstantinidis, ktorý sa presadil aj pred týždňom proti Ružomberku. O necelé tri minúty neskôr zahrávali domáci priamy kop, loptu si postavil Žofčák a famóznou strelou prekonal bezmocného Rusova.

„Igor má veľkú kvalitu, bolo to vidieť. Strhol aj ostatných hráčov, ktorí sa k nemu pridali. Myslím si, že od začiatku druhého polčasu chlapci ukázali srdce, bojovnosť. Taký výkon by som si ale predstavoval po celý čas, nielen 45 minút,“ apeluje na svojich zverencov tréner Majoroš a kapitán Jakub Grič na adresu skúsenejšieho spoluhráča dodáva: „V prvom polčase sme nemali kľud na kopačkách, chýbali nám skúsenosti. Keď nastúpil Žofi, celé sa to zvrátilo. Hráč ako on sa len ťažko dá nahradiť.“

Aj po asistencii a presnom zásahom Žofčák ďalej zásoboval svojich spoluhráčov. Do dvoch obrovských príležitostí vysunul krídelníka Milana Kvoceru, no ten svoje šance trestuhodne zahodil. A keď sa neujala ani individuálna akcia stredpoliara Savvidisa, výsledkom bola remíza 2:2. „Prvý polčas sme prehajdákali, neboli sme dostatočne agresívni a dostali sme dva lacné góly. Za druhý polčas sme si ale podľa mňa zaslúžili vyhrať. Okrem dvoch gólov sme mali ďalšie tri vyložené šance, žiaľ, nedotiahli sme to do zdarného konca,“ poťažkal si Majoroš.

Ten urobil v zostave oproti predchádzajúcemu duelu až sedem zmien, čo sa taktiež podpísalo pod slabý výkon v úvodnej štyridsaťpäťminútovke. „Situácia je taká, že viacerým hráčom končia zmluvy a šancu preto dostávajú hráči, ktorí majú zmluvu aj na budúcu sezónu. Pred týždňom chytal Dráb, tentoraz Dehtiar. Tieto zápasy nám slúžia aj na to, aby sme si týchto hráčov preverili, aby aj oni hrali od začiatku a cítili, že sú v klube. Postupne budú musieť oni prevziať zodpovednosť za hráčov, ktorí končia,“ priblížil rodák z Košíc.

V neúplnej tabuľke patrí jeho tímu stále štvrtá priečka, no v záverečných dvoch kolách nadstavby nastúpi už iba vonku. O týždeň na pôde bratislavského Slovana a potom v Žiline. „Každý zápas v lige je ťažký, chceli sme vyhrať aj s Ružomberkom, aj s Trnavou a aj do ďalšieho zápasu pôjdeme s rovnakým cieľom. Nebude to síce ľahké, ale pripravíme sa a zabojujeme o čo najlepší výsledok. Verím, že budeme úspešní,“ zaželal si na záver Majoroš.

Zdroj: Profutbal.sk, 28.6.2020, Tomáš Zagiba Rtvs, FOTO:Robert Andrejov