Dám mu pokutu, nahnevá sa a už nepríde...

2021-10-05 08:27:06

Report Denníka Šport o našom sobotňajšom víťazstve.

Pred reprezentačnou prestávkou sa chceli oba tímy dostať do psychickej pohody. V oveľa lepšom rozpoložení budú nakoniec  trénovať Michalovčania, ktorí zvíťazili v treťom stretnutí  po sebe a v tabuľke preskočili svojho súpera.

Nakoniec  sa  v  zápase  ujala jediná  strela,  o  ktorú  sa  postaral domáci kapitán Igor Žofčák. „Bolo to aj trocha o šťastí, lebo som hlavičkoval do súpera, lopta  nakoniec  zostala  pri  mne  a už som ju len umiestnil k žrdi. Som  rád  za  ten  gól.  Teším  sa hlavne z toho, že ťaháme víťaznú šnúru. Chlapci poriadne zamakali, teraz si zaslúžia voľno,” vravel  po  zápase  Igor Žofčák. Ten si v návale emócií po strelenom góle vyzliekol dres, za čo dostal od rozhodcu žltú kartu. Práve pri tomto momente sa pristavil aj domáci kormidelník Miroslav Nemec. „Jediná vec, ktorá ma mrzí, je žltá karta ,Žofu’ a neviem, čo s tým teraz mám robiť. Poraďte mi. Mám mu dať pokutu? Nahnevá sa na mňa a už nepríde... Patová situácia,” rozosmial novinárov vážnym  hlasom  domáci kormidelník. Vzápätí vzdal kompliment svojmu zverencovi: „Keď vidíte ten pokoj pri zakončení, ako sa vie nachystať a ukázať prehľad... Spomeniem však aj inú vec. Cez týždeň mi povie: ty nachystaj  mužstvo, ja to urobím v deň zápasu a zápas je môj. Tak ste to videli. A takýto človek  nabehá v 38 rokoch 11-12 kilometrov za stretnutie. Treba ho len obdivovať.”

 

Naopak,  na  žilinskej  strane bolo sklamanie očividné. Nevyhrali  už  v  piatom  stretnutí  po sebe, pričom počas tohto obdobia získali iba dva body. Prestávka na vyčistenie hláv im tak príde  akurát  vhod. „Určite  to nebol jednoduchý zápas na ťažkom  teréne.  Nedokážeme  premieňať  šance,  ktoré  si  vytvárame,  a  to  nás  brzdí.  Keby  sme len časť z nich premenili, bolo by to úplne iné stretnutie. Prechádzame si  obdobím,  keď  sa nám, žiaľ, nedarí. Všetko je však v našich rukách. Prestávka nám príde určite vhod,” podotkol Žilinčan Dávid Ďuriš.

Zdroj: Denník Šport (Tomáš Petro)