V piatom zápase prišla prvá prehra

2023-01-24 10:15:11

Kosovskej Prištine sme podľahli najtesnejšie 0:1.

Futbalisti michalovského MFK Zemplín utŕžili prvú prehru v prebiehajúcej zimnej príprave. Po sérii štyroch víťazstiev podľahli v utorok popoludní prvoligovému kosovskému tímu FC Priština 0:1, keď súper o svojom triumfe rozhodol štvrťhodinu pred koncom zápasu.

Kosovčania mali od začiatku prevahu a v 12. minúte prvýkrát ohrozili svätyňu Zemplínčanov, keď spoza šestnástky vystrelil Uka, ale s jeho pokusom si poradil Kozhukhar. O štyri minúty neskôr po signále z rohového kopu mal dobrú príležitosť na skórovanie Slebodník, no bránu súpera netrafil. Priština bola naďalej aktívnejšia a v 38. minúte mala obrovskú šancu otvoriť skóre, po Krasniqiho strele však skvele na bránkovej čiare zasiahol obranca Kotula a loptu odvrátil do bezpečia.

Po zmene strán bola hra o niečo vyrovnanejšia, avšak už v 48. minúte sa striedajúci Blesa ocitol v dobrej streleckej pozícii a Kozhukhar jeho pokus vyrazil na rohový kop. Potom sa dlhšie ani jedno z mužstiev nedostalo do zakončenia, až v 73. minúte po Jánošíkovej prihrávke mal solídnu príležitosť Záhradník, ale strela mu vôbec nesadla. Kosovčania následne rozbehli gólovú akciu - na jej konci bol Pefqeli, ktorý z hranice šestnástky trafil presne k pravej žrdi - 1:0.

FC Priština - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (0:0)

Gól: 74. Pefqeli

FC: Nika - Bytyqi (84. Jashari), Belica (61. Pllana), Useini (80. Shabani), Mici (84. Gallapeni) - Gashi (65. Ramadani), Pefqeli (80. Luma), Krasniqi (80. Hamiti) - Uka (46. Blesa), Shefiti (57. Hyseni), Kryeziu (80. Begolli)

MFK ZEMPLÍN: Kozhukhar - D. Magda, Ranko, Volanakis (46. Ceklič), Kotula (46. J. Sova) - M. Begala, Njie (59. F. Vaško), T. Slebodník (59. Peňa) - I. Žofčák (59. Petrík), Kanu (59. Z. Záhradník), Adekunle (59. L. Jánošík)

Tréner Norbert Hrnčár: "Nastúpili sme proti nepríjemnému súperovi, ktorý bol kombinačne veľmi silný a vedel podržať loptu. My sme nemali až také svieže nohy, nebola tam taká dynamika a pohyb, teda to, v čom sme boli dobrí v predošlom zápase s Wislou. Bolo cítiť, že nie sme až takí svieži, ale je to prirodzený proces. Sme však radi, že sme taký súboj odohrali. Ukázal nám viacero pozitívnych, ale aj negatívnych vecí, na ktorých musíme popracovať. Potrebujeme dobre zregenerovať a budeme pokračovať v našich naplánovaných veciach."

Obranca Michal Ranko: "Myslím si, že súper vyhral zaslúžene. Bol pohyblivejší a lepšie si prihrával s loptou. Vypracoval si aj niekoľko šancí, ale aj my sme tam mali zopár náznakov. Bola to dobrá konfrontácia, porovnali sme si sily s mužstvom z inej ligy, s akým sa často nestretávame. Bolo vidieť, že chlapci sú šikovní na lopte, vedeli si prihrať a mali myšlienku. Vždy vám dá viac zápas, ako len tréning."

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Michalovčania opäť v rámci sústredenia v Turecku, keď v piatok 27. januára o 13.00 SEČ nastúpia proti srbskému prvoligistovi FK Voždovac.

Foto: Róbert Andrejov