V piatok zápasová rozlúčka s Tureckom

2023-01-26 18:40:30

Žlto-modrí si tentoraz zmerajú sily so srbským Voždovacom.

Futbalisti MFK Zemplín sa so sústredením v Turecku rozlúčia piatkovým zápasom proti srbskému prvoligistovi FK Voždovac, keďže hneď ráno na ďalší deň už budú cestovať domov. Výkop stretnutia s klubom z Belehradu sa nakoniec posunul o pol hodiny neskôr, hrať sa bude až o 13.30 SEČ.

Po dopoludňajšej tréningovej jednotke sa výprava žlto-modrých v podvečerných hodinách odreagovala v nádhernom parku The Land of Legends, ktorý je vzdialený len pár minút cesty od hotela. „Doteraz sme sa snažili využiť ideálne počasie aj tréningové plochy na maximum, čo sa potom odrazilo v zápase s Prištinou, v ktorom bolo na našom pohybe vidieť, že nám stále chýbal meter k tomu, aby sme tú loptu získali. Súper bol jasne živší a pohyblivejší, čo pripisujeme aj únave na našej strane. Rozhodli sme sa teda zvoľniť program a deň pred súbojom s Voždovacom mali chlapci iba jeden tréning, v ktorom sme sa venovali taktickým veciam, otváraniu hry či súhry, aby sme získali nejaké automatizmy, ktoré sú nevyhnutné k tomu, aby sme boli úspešní,“ povedal asistent trénera Richard Höger.

Najbližšiemu protivníkovi MFK Zemplín patrí v tabuľke najvyššej srbskej súťaže po jesennej časti siedme miesto. Belehradský klub má vo svojej vitríne aj jeden majstrovský pohár, ten však vyhral ešte v sezóne 1963/64. „Súpera sme videli hrať v zápase s Wislou Plock, s ktorou remizoval 3:3. Čo sa týka kvality, myslím si, že je to mužstvo približne na našej úrovni. Patrí im stred srbskej ligy, v tíme majú veľa zaujímavých futbalistov. Dúfam, že duel zvládneme lepšie ako ten posledný. A to predovšetkým herne, lebo výsledok nie je až tak dôležitý. Keďže čas sa kráti, zostavu už budeme formovať na jarnú časť ligy,“ pokračoval michalovský asistent.

Potešiteľné je, že trénerom sa do zostavy vracajú dvaja uzdravení hráči. „V poriadku je už Saša Marjanovič a rátame s tým, že pôjde do zápasu. Predpokladám, že k dispozícii bude už aj Yuhshi Shimamura. Matúš Marcin je ešte mimo, keďže je stále chorý a potrebuje ešte nejaký čas, aby sa dal na sto percent dokopy.“