Zlaté víťazstvo zariadili stopéri

2023-05-09 09:37:03

Žlto-modrí doma nevyužili mečbal.

Trenčania pricestovali na Zemplín v poriadne oklieštenej zostave, oproti poslednému zápasu im chýbali až piati hráči zo základu. Konkrétne Kukučka, Gajdoš, Hollý, Pires a Emeka. Zdalo sa, že Michalovce budú mať uľahčenú cestu k trom bodom, ale mužstvo spod hradu Matúša Čáka sa zomklo a ukázalo veľkého tímového ducha. Po dvoch nevydarených vystúpeniach zabralo naplno a urobilo dôležitý krok k záchrane.

„Je to pre nás zlaté víťazstvo. Vôbec sme neriešili, že hráme bez toľkých hráčov. Prišli sme s tým najlepším, čo sme mali k dispozícii. Kvalita v našom tíme je vysoká a tí hráči, ktorí naskočili do zápasu, dobre nahradili chýbajúcich. A ukázalo sa to aj na ihrisku,“ povedal stopér AS Samuel Bagín, ktorý Trenčanov nasmeroval za troma bodmi gólom po polhodine hry. V 42. minúte sa k nemu pridal aj kolega zo stredu obrany Lazar Stojsavljevič, takže výhru hostí zariadili netradiční strelci.

„Nestáva sa často, aby zápas rozhodli stopéri, ale viac ma teší, že sme neinkasovali. Mám veľkú radosť aj z toho, práve môj gól bol víťazný. Zatiaľ nám moje zásahy prinášajú cenné body,“ pousmial sa Samuel Bagín. Iba 19-ročný rodák z Ilavy strelil svoj druhý ligový gól, ten premiérový vo februári do siete Zlatých Moraviec znamenal remízu 1:1. Práve na pôde ViOnu sa Trenčín predstaví v najbližšom kole. „Poskočili sme z barážovej priečky a máme to vo svojich rukách. Čaká nás najdôležitejší zápas, verím, že ho zvládneme.“

Hovorí sa, že posledný krok býva najťažší. O tom sa presvedčili aj hráči Michaloviec. Víťazstvom nad Trenčínom by si definitívne zachovali prvoligovú príslušnosť, avšak ani na šiesty pokus nezlomili nepriaznivú jarnú domácu sériu. Dokonca už štvrtýkrát v tomto roku vyšli pred svojimi fanúšikmi strelecky naprázdno. „Mali sme mečbal, keby sme ho využili, boli by sme zachránení. Do zápasu sme vstúpili agresívne, tak ako sme chceli. Mali sme šance, hostí sme do ničoho nepúšťali. Trenčania však často kúskovali hru, čo nás možno trošku vyvádzalo z tempa. Dostali sme dva góly zo štandardiek a potom sa nám už hralo ťažko. Mali sme premeniť šance, aj ja som mal dve či tri dobré príležitosti. Keby sa mi podarilo znížiť na 1:2, mohlo to dopadnúť inak,“ smutne konštatoval krídelník MFK Zemplín Matúš Marcin.

Žlto-modrí mali až do soboty pokojnú jar, avšak po dvoch prehrách v rade sú už iba dva body nad barážovou priepasťou. „Stále to máme vo svojich rukách. Musíme ísť do zvyšných zápasov s čistou hlavou a nepozerať sa na súperov. Netreba už hľadieť na nejaké výkony, ale dať do toho všetko a už najbližšie v Ružomberku získať tri body,“ neklesal na duchu 29-ročný prešovský odchovanec Matúš Marcin.

Zdroj: denník Šport

Foto: Róbert Andrejov