Energetický okruh v prepojenom tíme

2024-04-16 10:35:02

František Straka vniesol do Zemplína novú energiu.

Po troch banskobystrických víťazstvách nad Michalovcami v minulých ligových zápasoch, zakaždým s tromi gólmi v sieti Zemplínčanov, nadišiel gólovo chudobný zápas pre Duklu. Michalovce vyhrali v čase, keď to ohromne potrebovali. Bodovo sa dotiahli na Košičanov a plece pri pleci budú s nimi bojovať o útek z barážovej pozície.

„Toto víťazstvo nám dáva obrovskú energiu do ďalších zápasov,“ odpovedal tréner Zemplínčanov František Straka na otázku, čo znamenajú tri body z Banskej Bystrice. „Teraz vieme, že to máme vo svojich rukách. Keď som prichádzal do Michaloviec, povedal som, že chcem vidieť pracovať mužstvo ako tím. My máme dobrých jednotlivcov, ale keby vynikali len sami a ostatní sa nepridajú, tak by to nešlo. Teraz to môžeme dotiahnuť do takého konca, aký som si prial, keď som prichádzal do Michaloviec. Keď bola katastrofálna situácia. Máme sériu siedmich zápasov bez prehry, čo je úplne super.. To nás nabíja.“

Michalovským hrdinom je brankár Žiga Frelih. Bez gólu 520 minút. Neuveriteľné číslo vzhľadom na to, že stojí v bránke tímu, ktorý je na 10. mieste tabuľky… V Banskej Bystrici mal prácu akurát s jednou ťažšou strelou, keď lopta z kopačky Martina Rymarenka poštípala Žigove rukavice. Okrem toho už len sťahoval centre a rozohrával. „Musíme zbierať všetky body, ktoré sa len dajú. To, ako dlho som neinkasoval gól, je odmena za prácu celého mužstva. Ale ešte sme nedokončili celú. Pred sebou máme ešte stále päť zápasov. Som rád, že mám pred sebou tak dobre brániacich hráčov, brániacich ako jeden muž,“ začal sa deliť so svojimi dojmami 26 ročný Slovinec. Akoby sa dohodol na tom, čo bude hovoriť s trénerom Strakom, aj on vravel o prívale novej energie… „Nový tréner zmenil energiu nášho tímu, dal nám novú motiváciu, sebadôveru. Prepojil nás ako tím. Ani pred Strakom sme nehrali zle, ale nemali sme šťastie. Teraz sa aj to k nám priklonilo a všetko do všetkého zapadá. Sme spolu, pracujeme a radi by sme ukončili túto sezónu bez baráže,“ dodal Frelih. Ak sa to pre Michalovce skončí dobre, o výhre v Banskej Bystrici budú na Zemplíne hovoriť ako o pamätnej. Dobre však vedia, že možno až v poslednom kole skupiny o udržanie sa, 18. mája v Košiciach, sa rozhodne o 10. mieste. A to je pred nimi ešte mesiac tvrdej roboty.

Zdroj: Denník Šport (foto: Róbert Andrejov)