Historický zápis Marcina

2024-05-14 10:21:29

Denník Šport o našom víťazstve nad Zlatými Moravcami.

Dlho čakal Enzo Arevalo na prvý zásah v michalovskom drese, no nakoniec pri- šiel v pravý čas. A nie jeden, rovno dva! Predchádzajúce štyri góly strelil na jeseň v drese Banskej Bystrice. Teraz sa teda predviedol aj michalovským fanúšikom.

Azda ešte viac sa po stretnutí hovorilo o Matúšovi Marcinovi, a to z jednoduchého dôvodu. Stal historicky prvým dvojciferným strelcom Michaloviec v najvyššej súťaži. „Som z toho veľmi šťastný, lebo sezóna sa pre nás nezačala dobre a nič nenasvedčovalo tomu, že by sa mi mohlo takto strelecky dariť. Priznám sa, sám som si nedôveroval, že by som mohol zaznamenať takýto nástrel. Navyše okrúhly presný zásah prišiel pred mojou rodinou, takže som dvojnásobne šťastný,” povedal po zápase Marcin.

Na gól mu prihrával Lukáš Jánošík, ktorý mu hlavičkou pekne priťukol loptu do voľného priestoru a michalovský kanonier krížnou strelou pridal tretí gól. Bude čakať nejaká odmena pre hráča, ktorý mu asistoval na jubilejný gól? „Asi áno, lebo hneď po góle mi Luky pripomenul, že nemá mi kto prihrávať na góly, lebo nehráva. Som veľmi rád, že nastúpil do stretnutia a myslím si, že doň veľmi dobre zapadol,” usmial sa Matúš Marcin. Zemplínčania znovu po- tvrdili dlhodobú úspešnú štatistiku proti ViOn-u. Veď z 28 vzájomných stretnutí prehrali iba dva. „Je to tak. V Michalovciach som tretí rok a s ViOn-om som ešte neprehral. Zápas sme mali od začiatku až do konca pod kontrolou. Zlaté Moravce sme nepúšťali do žiadnych šancí. Dvojgólový náskok po polčase nás upokojil a bol rozhodujúci na ceste k víťazstvu.” Michalovčania jedným okom sledovali na diaľku, ako sa vyvíja stretnutie v Skalici. „Cez prestávku niekto spomenul, že je tam výsledok 1:0. My sme sa však sústreďovali na náš zápas. Keď som v závere striedal, tak som na lavičke vnímal ako hrajú Košice. Určite sme radi, že nám Skalica takto pomohla. Teraz je na nás, aby sme zvládli aj posledný krok,” dodal Matúš Marcin.

Zdroj: Denník Šport (Tomáš Petro, foto: Róbert Andrejov)