Do odvety s tesnou prehrou

2024-05-21 16:00:25

V prvom barážovom dueli sme neuspeli.

Úvodný barážový zápas o účasť v budúcom ročníku Niké ligy michalovským futbalistom výsledkovo nevyšiel. V utorok podvečer prehrali na Tehelnom poli v Bratislave Petržalke, ktorá v druhej najvyššej súťaži obsadila druhé miesto, najtesnejším rozdielom 1:2, keď všetky góly padli už v prvom dejstve hry. MFK Zemplín tak musí v sobotňajšej domácej odvete zvíťaziť, ak sa chce udržať medzi elitou.

Prvý polčas priniesol mnoho zaujímavých situácií, žlto-modrých mohol už v 2. minúte poslať do vedenia Arevalo, ktorý sa po dlhej prihrávke Volanakisa obtočil popri dvoch brániacich hráčoch, ale strela mu nevyšla a išla vedľa. O štyri minúty po treťom rohu domácich zakončil spoza šestnástky mimo Gašparovič. Zakrátko prišla ďalšia tutovka hostí, po Žofčákovom rohu hlavičku Dzotsenidzeho vyškriabal spod brvna Halouska. V 13. minúte odcentroval van Kessel na zadnú žrď, kde si nabehol Marcin, no hlavou netrafil bránu. V 20. minúte stratil na útočnej polovici loptu van Kessel, Petržalka podnikla rýchly protiútok, Nagy prihral Begalovi a exmichalovský hráč prepálil Freliha - 1:0. Zemplínčania boli naďalej aktívnejší, Marcinovu strelu chytil Halouska, avšak v 40. minúte už inkasoval. Po pravom krídle potiahol brejk van Kessel, spätne prihral Žofčákovi a ten trafil presne k žrdi - 1:1. O tri minúty mohol kapitán MFK Zemplín skórovať opäť, ale z pokutového kopu, ktorý bol nariadený po faule Konana na Arevala, opečiatkoval iba ľavú tyč. A tak v nadstavenom čase prišiel trest, center Daneka usmernil hlavou do siete Gašparovič a domáci znovu viedli - 2:1.

Po zmene strán mali naďalej územnú prevahu Michalovčania, ale prvý strelecký pokus patril domácemu Danekovi, ktorý pálil nad bránu. Potom to ešte dvakrát skúšal Gašparovič, no na Freliha nevyzrel. To bolo zo strany Petržalky v ofenzíve všetko, Zemplínčania potom zatlačili druholigistu na jeho polovicu. V 67. minúte mal vyrovnanie po van Kesselovom centri na hlave Danko, ktorý však v tutovke zakončil nad. O desať minút neskôr prišla ďalšia obrovská príležitosť hostí, Frelih dlhou loptou našiel Šimka, ten prízemným centrom našiel v "malom vápne" Arevala, ktorý stroskotal na brankárovi Halouskovi. Domáci bránili zo všetkých síl najtesnejšie vedenie, zatiahli sa viac do defenzívy, a keď v 81. minúte po rohovom kope Arevala hlavičkoval vedľa troch žrdí Dzotsenidze, po naplnení trojminútového nadstaveného času v ich tábore vypukla obrovská radosť, keďže tesný výsledok 2:1 sa im aj podarilo udržať.

FC Petržalka - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (2:1)

Góly: 20. R. Begala, 45+. L. Gašparovič - 40. I. Žofčák

ŽK: 30. Ogaga, 60. P. Nagy - 89. D. Magda, 90+. Zubairu

Rozhodovali: Gemzický - Poláček, Hrmo; 3898 divákov

FC: Halouska - Oršula, J. Jakubko, Konan, Šurnovský - R. Begala, P. Nagy, L. Gašparovič (87. Harba) - Ogaga, Kelembet (65. Špehar), Danek (81. Halo)

MFK ZEMPLÍN: Frelih - D. Magda, Dzotsenidze, Volanakis, Bahi - F. Vaško - van Kessel (71. Niarchos), I. Žofčák (71. Zubairu), S. Danko (71. L. Šimko), M. Marcin - Arevalo (89. Adekunle)

Hlasy trénerov:

Michal Kuruc (tréner Petržalky): „Nebol to pre nás jednoduchý zápas. Musím pochváliť všetkých hráčov, boli koncentrovaní, pozorní a disciplinovaní v defenzíve. Išli na doraz a celé stretnutie odšprintovali. Vyšli nám niektoré brejkové situácie. Som veľmi rád za víťazstvo a verím, že to zopakujeme v Michalovciach. Do odvety sa ešte budeme snažiť odstrániť slabiny a možno prekvapíme súpera niečím novým. Uvidíme, ťažko teraz povedať.“

František Straka (tréner Michaloviec): „V týchto zápasoch rozhoduje, kto je efektívnejší. Mali sme osem tutoviek, to je katastrofa, že sme ich nepremenili. Po takých šanciach sme mali mať zápas totálne pod kontrolou. Nepremenili sme penaltu a následne z protiútoku sme v nadstavenom čase dostali gól, ktorý nesmie padnúť. Urobili sme neskutočné chyby. Mrzí ma, že naša produktivita nie je taká, ako by sme si priali, inak by sme zápas zvládli. Nemôžem chlapcom nič vytknúť, odmakali to, ale chýbala nám efektivita, ktorá nás momentálne trápi. Doma musíme urobiť maximum pre to, aby sme ten výsledok otočili. V našich silách to jednoznačne je a ja som presvedčený, že to zvládneme. Petržalka ukázala, že má schopné mužstvo, ale my sa nevzdávame.“

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 25. mája o 16.30 hod.: Michalovce - Petržalka (odveta baráže)

Foto: TASR