Po výhre 2:0 sme zachránení!

2024-05-25 13:33:25

Hrdinom žlto-modrých sa stal Enzo Arevalo.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zostávajú prvoligoví! V odvetnom barážovom stretnutí zvíťazili na domácom trávniku nad druholigovou Petržalkou 2:0 a udržali sa v najvyššej súťaži, keďže z hlavného mesta si priviezli jednogólovú prehru 1:2. V zápase o všetko sa hrdinom žlto-modrých stal Enzo Mauro Arevalo Acosta, ktorý strelil oba góly východniarov.

Michalovčania sa pred skvelou kulisou od úvodu zahryzli do súpera s cieľom čím skôr zmazať jednogólové manko. V 8. minúte sa im to takmer podarilo, keď sa do výbornej pozície dostal Adekunle, avšak jeho strelu nohami zneškodnil Halouska. O minútu však už tribúny jasali, po Marcinovej prihrávke do šestnástky sa dostal k hlavičke Arevalo a Halouska jeho gólové zakončenie vytiahol až spoza bránkovej čiary - 1:0. Hostia odpovedali tesne pred štvrťhodinou hry, keď Kelembet hlavičkoval nad bránu. V 22. minúte si pripravil palebnú pozíciu domáci Bahi, jeho pokus mieril tesne nad brvno. O desať minút neskôr prišiel vytúžený druhý gól Zemplínčanov, po centri Magdu presne zakončil opäť Arevalo a bolo 2:0. Michalovský celok tak išiel do kabín v dvojgólovom vedení.

Po obrátke sa Petržalčania pochopiteľne viac tlačili dopredu, no východniari ich do gólových šancí nepúšťali. V 58. minúte mal po spätnej Begalovej prihrávke dobrú streleckú pozíciu striedajúci Harba, ale mieril nad bránu. O dve minúty Danko vysunul Adekunleho, proti ktorému včasným vybehnutím dobre zasiahol Halouska. Obrovskú príležitosť na definitívne zlomenie súpera mal v 75. minúte Niarchos, ktorý sa rútil sám na petržalského gólmana, avšak po blafáku sa dostal mimo streleckej pozície a následné zakončenie Arevala zblokoval brániaci hráč. V poslednej minúte riadneho hracieho času sa dostal do zakončenia Kachnič, avšak jeho tečovaná strela skončila vedľa, a tak na michalovskom štadióne mohla vypuknúť radosť zo spečatenia záchrany.

MFK Zemplín Michalovce - FC Petržalka 2:0 (2:0)

prvý zápas 1:2, v Niké lige sa udržal MFK Zemplín

Góly: 9. a 32. Arevalo

ŽK: 26. Volanakis, 50. F. Vaško - 15. Oršula

Rozhodovali: Kráľovič - Poláček, Hrmo; 2986 divákov

MFK ZEMPLÍN: Frelih - D. Magda, Dzotsenidze (83. M. Bednár), Volanakis, Bahi - F. Vaško - M. Marcin, I. Žofčák (83. L. Šimko), S. Danko (73. Karasiuk), Arevalo - Adekunle (63. Niarchos)

FC: Halouska - Oršula, J. Jakubko, Konan, Šurnovský - R. Begala (87. Riznič), P. Nagy, L. Gašparovič (46. Harba) - Ogaga (87. Kachnič), Kelembet (50. Špehar), Danek (77. Liener)

Hlasy trénerov:

František Straka (tréner Michaloviec): „Som veľmi rád, že sme túto misiu dotiahli do úspešného konca. Petržalka má dobre poskladaný a kvalitný tím, o čom sme sa presvedčili v prvom zápase. Prvý polčas bol z našej strany veľmi dobrý, chceli sme byť dominantní na lopte, pressovať a donútiť hostí k chybám. Boli sme aktívni a vytvárali sme si šance. Dali sme dva góly, k tomu sa pridala aj emócia. Chcem sa poďakovať všetkým, zvlášť Igorovi Žofčákovi. Keby on v Michalovciach nebol, asi by som tu neprišiel. On bol moja predĺžená ruka a neskutočne sme si sadli. Ešte raz ďakujem všetkým, predovšetkým hráčom, tí boli najdôležitejší.“

Michal Kuruc (tréner Petržalky): „Domáci po prvom polčase zaslúžene viedli. Z našej strany to bolo ustráchané, rýchlo sme strácali lopty a chýbalo nám sebavedomie. V druhom polčase sme urobili zmeny, aj keď jednu vynútenú, čo nám pomohlo. Michalovce boli stiahnutejší, my sme boli aktívnejší a mali sme nejaké situácie, ktorými sme mohli zdramatizovať stretnutie, čo nám však nevyšlo. Berieme to ako realitu, sme druholigista a nemáme taký široký káder ako Michalovce, ktoré majú aj lepšie individuality a vyššiu kvalitu. Gratulujem domácim k záchrane.“

Foto: Róbert Andrejov