Na úvod prehra v Humennom

2024-06-26 12:29:45

Náš jediný gól strelil Adam Žulevič.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce prehrali vo svojom prvom prípravnom stretnutí pred sezónou na pôde FK Humenné 1:3. Náš jediný gól strelil Adam Žulevič. Najbližšie pocestujú Michalovčania v sobotu do Nyiregiházy, kde odohrajú prípravný duel s miestnym nováčikom najvyššej súťaže FC Spartacus (začiatok zápasu o 11.30 hod.). 

Michalovčania nastúpili aj s dvoma zahraničnými hráčmi, ktorí prišli na skúšku. Prvým je 23-ročný ukrajinský obranca Denys Taraduda, ktorý naposledy hrával v rumunskom CSM Ceahlaul Piatra Neamt. Druhým je o rok starší ľavý brazílsky obranca Marquinho, ktorý naposledy pôsobil v Banskej Bystrici, no neznámy mu nie je ani Zemplín, keďže pod Urpín odišiel v januári z treťoligovej Sniny. Tretím hráčom na skúške je Erik Liener naposledy pôsobiaci v Petržalke. Michalovčania síce mali v úvode viac loptu na svojich kopačkách, ako prví ale skórovali domáci. Tí sa presadili v sedemnástej minúte, keď po rohovom kope ich kapitána Erika Streňa dopravil loptu do siete Mihajlo Cmiljanovič. Vrece s gólmi sa roztrhlo na začiatku druhého polčasu. Už po troch minútach sa krásnou strelou presadil aj druhý z bratskej srbskej dvojice Sreten Cmiljanovič. V 54.minúte sa z pokutového kopu presadil opäť Mihajlo a bolo 3:0. Už o minútu ale korigoval hosťujúci Adam Žulevič, ktorý bol na ihrisku iba niekoľko desiatok sekúnd. Ten istý hráč mohol skórovať opäť v 63.minúte, jeho strela ale išla tesne vedľa. V horúcom počasí sa zápas následne už iba dohrával, Humenčania tak získali po skalpe Košíc aj skalp ďalšieho účastníka Niké ligy. 

FK Humenné - MFK Zemplín Michalovce 3:1 (1:0)

Góly: 18. a 55. M. Cmiljanovič (druhý z 11 m), 48. S. Cmilajnovič - 57. Žulevič

FK: Bréda (46. Páriš) - M. Zlacký, L. Horváth (46. Vojtuk), M. Cmiljanovič, Komjatý (46. Maťaš) - J. Dzurík (72. A. Ševčík), L. Lukčo (46. Matúš) - Mashchenko (46. C. Vasiľ), S. Cmilajnovič (77. Mareček), Streňo - Okunola (74. Škorvánek)

MFK ZEMPLÍN: D. Slávik - L. Šimko, Taraduda, Volanakis (82. N. Bajus), Marquinho - Musák (67. N. Matta), M. Bednár, Zubairu (46. Tancoš) - Petrík (63. Buhaj), Liener (56. Žulevič), Adekunle (46. Shimamura)

Tréner Vladimír Rusnák: „Ja si myslím, že zápas splnil svoj účel. Nejako špecificky ho nechcem rozoberať. My sme v nejakom procese. Nastúpilo za nás sedem končiacich dorastencov. To ale nie je výhovorka. Blahoželám Humennému a jeho trénerovi k víťazstvu. Musíme ísť ďalej. Verím, že v krátkej dobe sa to všetko vyrieši a my budeme môcť doplniť náš káder.“