Víťazstvo v Liptovskom Mikuláši

2024-07-03 16:05:10

O triumfe žlto-modrých rozhodol Petrík.

Do tretice sa michalovskí futbalisti dočkali prvého víťazstva v prípravnom období. Po prehre v Humennom (1:3) a remíze v Nyíregyháze (1:1) v stredu nezaváhali na trávniku druholigového Liptovského Mikuláša, kde triumfovali tesne 1:0. Výhru žlto-modrých zariadil krátko po hodine hry krídelník Dávid Petrík.

Lodivodovi Zemplínčanov Antonovi Šoltisovi opäť chýbala trojica opôr Igor Žofčák, Stanislav Danko, Matúš Marcin i posila na brankársky post Patrik Lukáč, ktorí si doliečujú menšie zranenia, na druhej strane mal prvýkrát k dispozícii 32-ročného ukrajinského defenzívneho univerzála Oleksandra Golikova z FC Košice aj navrátilca Gina van Kessela. Prvoligista sa pomalšie rozbiehal, v úvodnom polčase mali mierne navrch domáci, ale diváci gól nevideli. Po zmene strán už favorit pridal a odmenou mu bol gól v 63. minúte, kedy sa po Šimkovom sklepnutí peknou strelou spoza šestnástky presadil Petrík, ktorý rozhodol o výhre Michaloviec 1:0.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš - MFK Zemplín Michalovce 0:1 (0:0)

Gól: 63. Petrík

MFK TATRAN: Húska - Giuliano, Voško, Prytykowskyi, M. Capko - Gerát, F. Mráz, R. Bartoš - Laura, M. Bobček, Appiah. Striedali: Kojš - Slaninka, V. Valjent, R. Pečarka, T. Staš, Krajčí, S. Jurčo, Macejko, Kuchárik

MFK ZEMPLÍN: Tiurin (71. D. Slávik) - Golikov (46. L. Šimko), Buhaj (46. Volanakis), Taraduda (75. Buhaj), Makrygiannis (46. Bahi) - M. Bednár - Petrík, Arevalo (65. Adekunle), Zubairu (46. Musák), Adekunle (46. Shimamura) - van Kessel (46. Ramos)

Tréner Anton Šoltis: "V rýchlom slede sme odohrali ďalší zápas. Snažili sme sa prestriedať hráčov, aby ich záťaž bola rozložená. Prvý polčas z našej strany nebol ideálny. Trošku sme meškali v súbojoch a mali sme veľmi ľahké straty lôpt, najmä v strede poľa, čo sa súper snažil využiť. Na to si budeme musieť v ďalších zápasoch dať pozor. Na oboch stranách boli možno po dve veľké šance, ktoré zostali nevyužité. V druhom polčase to už bolo lepšie, súpera sme držali na dištanc, ale šancí bolo pomenej. Nám sa však predsa len podarilo raz skórovať. S výsledkom som spokojný, avšak na hernom prejave ešte máme čo zlepšovať. Chlapci však bojovali a chceli sa ukázať, čo bolo pozitívne."

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Michalovčania v sobotu 6. júla o 10.30 hod. proti konkurentovi z Niké ligy FC Košice. Dejiskom zápasu bude futbalový štadión v Trebišove.