Najtesnejšia prehra s Košicami

2024-07-06 08:23:59

Ligovému konkurentovi sme podľahli 0:1.

Prvýkrát bez streleného gólu obstáli v príprave na novú sezónu Niké ligy michalovskí futbalisti. V sobotu na trebišovskom trávniku vyšli naprázdno s FC Košice, ktorému podľahli najtesnejším rozdielom 0:1. Východniarske derby rozhodol štvrťhodinu pred koncom Michal Faško. V drese MFK Zemplín premiérovo nastúpil brankár Patrik Lukáč, naopak, po zápase sa tréneri rozlúčili s Ukrajincom Oleksandrom Golikovom, ktorý neuspel na skúške, a Rolandom Buhajom, ten si tiež môže hľadať nový klub.

Na neutrálnej pôde sa hral vyrovnaný zápas, v prvom polčase však boli smerom dopredu nebezpečnejší Michalovčania, ktorých mohol už v 3. minúte poslať do vedenia Adekunle, no z dobrej pozície prestrelil bránu. Zakrátko na opačnej strane vytlačil Lukáč strelu Obouneta, potom neboli úspešní zemplínski legionári van Kessel či Bahi, a okrem toho "šoltisovci" nedotiahli do úspešného konca ani ďalšie veľmi sľubné protiútoky. V závere polčasu mohli udrieť Košičania, Lukáč si však s nepríjemnou Takáčovou strelou poradil. Po prestávke a po prestriedaní na oboch stranách získali miernu územnú prevahu Košice a gólovej odmeny sa dočkali v 75. minúte, kedy sa peknou strelou spoza šestnástky prezentoval Faško - 0:1.

MFK Zemplín Michalovce - FC Košice 0:1 (0:0)

Gól: 75. M. Faško

MFK ZEMPLÍN: P. Lukáč (60. Tiurin) - L. Šimko (75. Buhaj), Taraduda (75. Musák), Volanakis, Bahi (60. Makrygiannis) - M. Bednár, Zubairu (60. Shimamura) - Petrík, Arevalo, van Kessel (60. Golikov) - Adekunle (60. Ramos)

FC: Teplan (60. Šípoš) - D. Magda (46. Fabiš), Gorosito (69. Krivák), D. Kružliak (46. J. Jakubko), Bokros - Obounet (60. M. Sovič), Gallovič (60. D. Veselý), M. Zsigmund (46. P. Varga), Miljanič (46. Korba) - Dal. Takáč (46. M. Faško), Medved (60. Koke)

Tréner Anton Šoltis: "Za tých osem dní, čo som pri mužstve, sme odohrali už tretí zápas. Vždy je lepšie vidieť hráčov v zápasovom tempe. Prvých 60-70 minút bola spokojnosť. Stále však máme na čom pracovať, bolo tam viacero ľahkých strát lôpt a zlepšiť sa musíme aj v záverečnej fáze. Po prestriedaní bol už na ihrisku väčší chaos, súper viac dominoval. Zase som o niečo bohatší, potrebujem zbierať poznatky o hráčoch, takže zápas splnil účel. Výsledku neprikladám veľkú váhu, samozrejme, nechceme prehrávať, avšak prvoradé je pre nás spoznávanie hráčov."

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Michalovčania opäť v Trebišove, v stredu 10. júla o 17. hodine tam privítajú účastníka druhej najvyššej maďarskej súťaže Kazincbarciku.

Foto: Róbert Andrejov