Zadné rady vystuží Taraduda

2024-07-19 07:43:56

Ukrajinec hrával naposledy v Rumunsku.

MFK Zemplín Michalovce má druhú letnú posilu. Klub od Laborca sa dohodol na spolupráci s 23-ročným ukrajinským obrancom Denisom Taradudom, ktorý so žlto-modrými zarezáva takmer od začiatku letnej prípravy. Nechýbal ani v jednom zo šiestich zápasov, v ktorých trénerov presvedčil o svojich kvalitách. Účastník Niké ligy podpísal so 187 centimetrov vysokým Taradudom dvojročný kontrakt.

„Chcem na Zemplíne predvádzať čo najlepšie výkony a spoločne s mužstvom tešiť michalovských fanúšikov. Moje prvé dojmy z nového prostredia sú iba pozitívne. Kolektív je veľmi dobrý a hoci trénujeme vo veľkých horúčavách, stále ideme naplno. Aj mesto sa mi celkom páči. Verím, že tu strávim pekné obdobie, pomôžem mužstvu a posuniem sa futbalovo vpred,“ vyjadrila sa nová akvizícia MFK Zemplín.

Denis Taraduda sa narodil 17. augusta 2000 v Donecku a je odchovancom Dnipra Dnipropetrovsk. Neskôr pôsobil vo Vorskle Poltava, VPK-Agro Ševčenkivka, estónskom JK Narva Trans, litovskom DFK Dainava a od začiatku tohto roka bol hráčom rumunského CSM Ceahlaul Piatra Neamt. Je bývalým mládežníckym reprezentantom Ukrajiny a hráva na poste stredného obrancu.

Foto: Róbert Andrejov