Z úvodného zápasu máme bod

2024-07-27 17:39:19

MFK Zemplín uhral v Skalici bezgólovú remízu.

V úvodnom dueli nového ročníka Niké ligy si michalovskí futbalisti na svoje konto pripísali bod zo súperového trávnika. V sobotu podvečer zverenci kormidelníka Antona Šoltisa remizovali v Skalici 0:0.

V horúcom počasí mali od začiatku hernú prevahu domáci, avšak do šancí sa nedostávali. Fábryho hlavička po rohu Daviho Alvesa v 11. minúte letela vysoko nad, o osem minút už presnejšie mieril spoza šestnástky Nagy a Lukáč jeho strelu k pravej žrdi vyrazil. Michalovský brankár ukázal svoje kvality aj v 27. minúte, keď vo veľkej príležitosti vychytal Moronga. Žlto-modrí pohrozili až v závere prvého polčasu. V 42. minúte po dlhej prihrávke od Volanakisa nevydarená hlavička van Kessela išla vedľa brány. V nadstavenom čase fauloval Krčík Adekunleho a rozhodca Očenáš ukázal na biely bod. Po dlhšom preverovaní videorozhodcom však tento verdikt zrušil, keďže ku kontaktu došlo tesne pred pokutovým územím. Z následného priameho kopu namieril Žofčák tesne nad bránu, a tak diváci v úvodnom dejstve gól nevideli.

Do druhého polčasu nastúpili Michalovčania oveľa lepšie a v úvodnej štvrťhodine boli aktívnejším mužstvom. V 55. minúte strieľal vedľa van Kessel a o dve minúty mal gól na hlave Arevalo, ktorého presným centrom našiel van Kessel, avšak v čistej šanci namieril do stredu brány, kde stál pripravený Junas. V 69. minúte z pravej strany centroval pre zmenu Šimko a Petríkova hlavička k vzdialenejšej žrdi presvišťala popri ľavej žrdi. V záverečnej pasáži Skaličania zatlačili hostí, ale tí v defenzíve pracovali bezchybne. Domáci pohrozili iba nepresnou strelou Nagya spoza šestnástky v 76. minúte a na konci sa neujal ani hlavičkový pokus striedajúceho Jibrila po štandardnej situácii Mášika, a tak sa stretnutie skončilo zaslúženou deľbou bodov.

MFK Skalica - MFK Zemplín Michalovce 0:0

ŽK: 10. Černek, 90+. Mášik - 18. Volanakis, 79. M. Marcin, 90. E. Pačinda

Rozhodovali: Očenáš - Vorel, Kuba; 665 divákov

MFK: Junas - A. Krčík, Ranko, M. Hradecký, Černek - M. Nagy, Kopas (74. Mášik) - Morong (59. Yao), Davi Alves (64. Vlasko), Matejov (59. A. Gaži) - M. Fábry (74. Jibril)

MFK ZEMPLÍN: P. Lukáč - L. Šimko, Taraduda, Volanakis, I. Žofčák - M. Bednár (45+. Shimamura), Zubairu - Petrík, Arevalo (90+. Ramos), Adekunle (67. M. Marcin) - van Kessel (67. E. Pačinda)

Hlasy trénerov:

Pavol Majerník (tréner Skalice): "Sme nespokojní, pretože hlavne v prvom polčase sme boli lepším mužstvom, ale bez gólu sa nedá vyhrávať. Mali sme dostatok šancí alebo pološancí, no boli sme málo agresívni v pokutovom území a pri zakončení nám chýbala väčšia kvalita. V druhom polčase sme znervózneli po zbytočne stratených loptách a vznikali rýchle prechody súpera, ktoré sme chválabohu vyriešili. Vpredu sme mali byť viac trpezlivejší a lepšie si pripraviť situácie hlavne po stranách ihriska. Ako som už povedal, bez gólov sa nevyhráva a s bodom nie sme spokojní."

Anton Šoltis (tréner Michaloviec): "Vzhľadom na situáciu, v ktorej sme sa počas minulých týždňov nachádzali, sme s bodom spokojní. Ešte aj tesne pred zápasom sme museli v zostave urobiť jednu zmenu, keďže sa nám nepodarilo vybaviť jedného hráča. Prvý polčas nebol z našej strany ideálny, ale snažili sme sa dobre brániť a vychádzať do brejkov. Mali sme tam nejaké náznaky, no nedostali sme sa do zakončenia. Naša obrana vyriešila domáce náznaky šancí k spokojnosti. Druhý polčas bol už dobrý, boli sme aktívni a mali sme aj dve čisté šance. Aj súper mal v závere jednu dobrú príležitosť. Máme bod, ale čaká nás ešte veľmi veľa práce."

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 4. augusta o 18.00 hod.: Michalovce - Trnava (2. kolo NL)

Sobota 10. augusta o 18.00 hod.: Žilina - Michalovce (3. kolo NL)

Sobota 17. augusta o 18.00 hod.: Michalovce - Dunajská Streda (4. kolo NL)

Foto: TASR