Starší dorastenci si vezú víťazstvo z Nitry

2014-10-14 12:00:00

Pod Zoborom po výbornom výkone triumfovali 2:1, michalovským hrdinom sa stal Samuel Sarik, autor obidvoch gólov.

Starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce potešili v utorok popoludní výborným výsledkom v dohrávanom súboji 1. kola Dôvera I. ligy U19 na ihrisku Nitry, kde zvíťazili 2:1 (1:0) a pripísali si tak štvrtý triumf v prebiehajúcom ročníku.

Tréner Albert Rusnák: "Oproti piatkovému zápasu v Košiciach, kde sme prehrali 0:2, sme v Nitre podali nie o sto, ale o tristo percent lepší výkon. Naša hra mala tvár, od začiatku sme boli lepší ako domáci, mali sme výbornú prechodovú fázu. Všetci chlapci podali vynikajúci výkon, dodržiavali všetky pokyny. Poprehadzovali sme zostavu, zmenili sme viacerým hráčom posty a prinieslo to osoh. Prvý polčas sme vyhrali gólom Sarika 1:0, v druhom bola na Andrejka odpískaná penalta, ktorú Sarik bezpečne premenil a bolo 2:0. Hráčov som upozorňoval, že potom môžu domáci hroziť zo štandardných situácií, čo sa aj potvrdilo. Nitre sa podarilo streliť kontakný gól, ktorý bol ozaj parádny, keď hráč trafil krásne volejom. Záverečná štvrťhodina bola nervóznejšia, domáci sa snažili vyrovnať, ale nepodarilo sa im to, naša obrana stála na pevných nohách. Nitra si nevypracovala žiadnu vyloženú príležitosť, hrozila iba po nakopávaných loptách, s ktorými sme si poradili. My sme mali dobré šance, avšak Ilinjo, Tóth ani Andrejko neskórovali. Dnešná naša hra ma ako trénera veľmi potešila."

FC Nitra - MFK Zemplín Michalovce 1:2 (0:1)

Góly: 70. Balaj - 7. a 66. Sarik (druhý z 11 m)

MFK ZEMPLÍN: Holienčin - D. Sopata (90. Bellás), A. Kuľha, M. Bednár, D. Petro - Havrila, Ilinjo, Sarik - J. Andrejko (84. Bavoľár), L. Tóth, J. Straka

Najbližšie stretnutie odohrajú Michalovčania v sobotu 18. októbra o 11. hodine na vlastnej pôde s prešovským Tatranom.