V Podbrezovej žlto-modrým ruže nekvitnú

2016-04-05 12:00:00

Opäť tam nebodovali a neskórovali, na pôde ŽP Šport ani raz ešte nezvíťazili a gól nedali už viac ako štyri roky.

Podbrezovská pôda je pre michalovských futbalistov doslova zakliata. Na ihrisku tohto súpera žlto-modrí nebodovali a dokonca neskórovali už poriadne dlho. V jeseni pri prehre 2:6 síce železiarom strelili dva góly, ale zápas sa nehral v Podbrezovej, ale v neďalekom Brezne. Naposledy sa tak na trávniku ŽP Šport presadil ešte v novembri 2011 Róbert Kovaľ, ktorý vtedy otváral skóre, ale domáci súboj otočili a vyhrali 3:1. A kedy tam poslednýkrát zabodovali? Bolo to presne 15. júla 2006, keď dosiahli bezgólovú remízu. V tej istej sezóne síce vyhrali Michalovčania u tohto súpera po góloch Rastislava Tomovčíka a Martina Aľušíka 2:1, ale zápas sa tiež hral v Brezne...

Veľmi rýchly gól

Posledná prehra MFK Zemplín v Podbrezovej sa zrodila uplynulú sobotu. V Zelpo aréne zvíťazili domáci 2:0, keď sa do streleckej listiny zapísali Pavol Šafranko a Andrej Rendla. „Zápas nemal veľmi vysokú úroveň, lebo sa hralo na veľmi ťažkom, podľa mňa až nehrateľnom teréne. Bojovalo sa väčšinou medzi šestnástkami. Bolo to o tom, že kto dá prvý gól, ten bude na koni. Dala ho Podbrezová a pomohlo jej to. Dosť skoro sme inkasovali. Čím dlhšie by sme držali bezgólový stav, tak by to bolo lepšie pre nás. Za stavu 0:1 sme sa ťažko dostávali do tempa,“ povedal michalovský Filip Serečin. Polčasové pokyny trénerov boli jasné, pokúsiť sa streliť vyrovnávajúci gól. „Nechceli sme prehrať, snažili sme sa s výsledkom niečo urobiť. Boli sme aktívnejší, ale prišlo vylúčenie Marcosa Pereza, hneď nato gól zo štandardky a bolo po zápase, lebo o jedného hráča menej sa dvojgólové manko len ťažko dalo zvrátiť,“ pokračoval odchovanec košického futbalu.

Ešteže Skalica nevyhrala

Filip Serečin naskočil do zápasu ako striedajúci hráč presne polhodinu pred koncom, keď domáci viedli o jeden gól. „Na ihrisko som išiel spolu s Mišom Hamuľakom s tým, aby sme to vpredu rozhýbali, ale tie lopty k nám neprichádzali. A aj keď nejaké prišli, boli to len vysoké lopty. Proti urasteným obrancom Podbrezovej sa nám presadzovalo veľmi ťažko. A po zemi sa hrať nedalo, lebo ihrisko bolo strašné.“ V rovnakom čase ako Podbrezová a Michalovce hral aj tretí o záchranu bojujúci tím zo Skalice, ktorý sa o body snažil obrať Senicu. A to sa mu aj podarilo, keď remizoval 2:2, pričom vyrovnávajúci gól inkasoval v 88. minúte. „Mali sme informácie o tomto zápase. Hoci Skaličania na nás znížili stratu, vďaka aspoň za to, že Senica vyrovnala. Stále máme štvorbodový náskok. Teraz v sobotu hostíme doma Zlaté Moravce, s ktorými už musíme vyhrať, aby sa nám lepšie dýchalo v ďalších zápasoch,“ zakončil debatu 26-ročný ofenzívny futbalista. 

Zdroj: korzar.sk

Foto: zpfutbal.sk