Paráda! Máme ďalšie tri body

2019-11-30 16:09:15

V šesťbodovom zápase sme nezaváhali! Michalovskí futbalisti dokázali naplno zabodovať proti priamemu konkurentovi o postup do hornej šestky Seredi, ktorú v Myjave zdolali 2:0. O góly v sieti ŠKF iClinic sa postarali v závere duelu Issa Modibo Sidibé a Armen Hovhannisyan, pre ktorého to bol premiérový gól vo Fortuna lige. Zverenci kormidelníka Jozefa Majoroša poskočili v tabuľke na ôsmu priečku a na šieste Zlaté Moravce už strácajú iba dva body.

O niečo aktívnejšie začali stretnutie seredskí futbalisti, ktorí prvýkrát pohrozili v 7. minúte a hneď z toho bola veľká šanca. Po Ivánovom centri hlavičkoval nepokrytý Špehar, ale Kira skvele loptu skrotil. O dve minúty sa na útočný výlet vybral domáci obranca Dabó a dostal sa aj k zakončeniu, no opäť zasiahol pripravený Kira. V ďalších minútach sa zväčša hralo iba medzi šestnástkami a hra bola vyrovnaná. Žlto-modrí sa prvýkrát v ofenzíve vážnejšie o slovo prihlásili v 27. minúte, keď Danko z priameho kopu z nebezpečnej vzdialenosti len tesne minul pravú žrď. O desať minút neskôr si na Ivánov roh nabehol Djiby Ba, ale hlavičkoval iba nad bránu. Záverečné minúty polčasu patrili hosťom, ktorí sa usadili na polovici Serede a vypracovali si aj jednu dobrú príležitosť, avšak Dankov center Sidibé do priestoru troch žrdí neusmernil.

Aj po zmene strán sa dlho hralo prevažne medzi šestnástkami a šancí bolo ako šafranu. Hostia Sereďanov nepúšťali do žiadnych ani náznakov šancí a naopak s pribúdajúcimi minútami boli čoraz nebezpečnejší. V 57. minúte po Martínezovej strele z 25 m, ktorá išla tesne vedľa, ešte Iliev zasahovať nemusel, ale o desať minút neskôr už musel skrotiť Gričov pokus z priameho kopu. Krátko na to si domáci gólman poradil aj s tečovanou strelou Savvidisa. V záverečných 20 minútach už boli Zemplínčania jasne lepší a prvú výstrahu domácim dal v 75. minúte Martínez, ktorého strela zo šestnástky skončila na brvne. Vzápätí Sidibého hlavičku vytlačil na roh Iliev. Zaslúženej odmeny sa Michalovce dočkali v 80. minúte, Žofčák prihral do pokutového územia Sidibému, ktorý strelou od brvna otvoril skóre - 0:1. Potom sa domáci snažili aspoň vyrovnať, ale ich tlak bol úplne jalový. V nadstavenom čase už hrali vabank, hostia sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, Kountouriotis nezištne prihral Hovhannisyanovi a ten spečatil výhru MFK Zemplín - 0:2!

ŠKF IClinic Sereď - MFK Zemplín Michalovce 0:2 (0:0)

Góly: 80. Sidibé, 90+. Hovhannisyan

ŽK: 24. Metalsi, 45+. K. Lukáčik, 60. Slaninka - 90+. Hovhannisyan

Rozhodovali: Smolák - Galo, Jánošík; 247 divákov

ŠKF ICLINIC: Iliev - Dabó, Djiby Ba, T. Hučko, Slaninka - Metalsi, K. Lukáčik (82. Cléber) - Morong, Pankaričan (46. Rojič), Iván - Špehar (61. Louka)

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - Rota, Carrillo, Soler, M. Vojtko - Grič - P. Kolesár (74. I. Žofčák), Savvidis, Martínez, S. Danko (89. Kountouriotis) - Sidibé (90+. Hovhannisyan)

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 7. decembra o 14.00 hod.: Michalovce - Trnava (18. kolo)

Foto: SITA