Trenčín už opakovať nemohli

2022-10-20 13:06:55

Zemplínčania cítili, že z duelu s majstrom mohli vyťažiť viac.

Michalovčania makali od prvej do poslednej sekundy a veľa nechýbalo, aby zaskočili favorita. O ich prehre (0:1) so Slovanom Bratislava nakoniec rozhodla štandardná situácia.

Výborne zahraný roh Čakvetadzeho a hlavička Kucku zmarila nádeje Zemplínčanov na bodový zisk. „Všetci cítime, že sme z tohto zápasu mohli vyťažiť viac, hoci Slovan ukázal svoju kvalitu. Dostali sa do viacerých šancí, s čím sa dalo počítať. Žiaľ, gól sme dostali zo štandardnej situácie. Ani neviem, kto mal mať na starosti Kucku. Bol na ihrisku iba päť minút, pri bránení sa teda zmenil hráč. Škoda, že z tohto zápasu odchádzame bez bodov,“ pokrčil plecami stopér Michaloviec Michal Jeřábek. Český futbalista mal sám možnosť hlavou otvoriť skóre. V 30. min si dobre nabehol na center a prakticky z päťky hlavičkoval prudko do stredu bránky, kde bol pripravený brankár Adrián Chovan. „Škoda, keby lopta nešla do stredu, tak je z toho gól. Žiaľ, trafil som presne pozíciu brankára. Preňho to bol asi jednoduchý zákrok,“ doložil 29-ročný stopér. Najmä úvodná štvrťhodina druhého polčasu bola pre michalovských obrancov mimoriadne náročná. Miestami nevedeli, kam skôr skočiť. Slovanisti útočili po zemi, zo vzduchu, hrozili po štandardných situáciách. Najväčšie problémy im robili prienikové prihrávky, ale aj rýchle výpady niektorých jednotlivcov. „Samozrejme, rátali sme s individuálnou kvalitou súperových hráčov. Iba potvrdili, prečo hrajú v Slovane, vedú tabuľku a hrajú v Európe. Myslím si, že sme to celkom zvládli. Škoda, že sme peknú návštevu nepotešili aspoň bodom,“ skonštatoval Michal Jeřábek.

Príchod do Michaloviec je vždy špeciálny pre obrancu belasých Vernona De Marca. „Vieme, že, keď prídeme do Michaloviec,  tak nás čakajú vždy veľmi ťažké zápasy. Pôsobil som na Zemplíne štyri roky, čo je dosť. Mám krásne spomienky na tento klub a veľmi dobre si pamätám, ako sme tu hrali a chceli sme sa vytiahnuť na Slovan. Upozorňoval som chlapcov, že sa tu bude ťažko hrať a väčšinou sa v Michalovciach víťazí iba o gól,“ poznamenal Vernon De Marco, ktorý bol na začiatku nepriaznivej série Zemplínčanov proti Slovanu. Vtedy ho trápilo, že jeho tím nevie zdolať bratislavský, teraz je však na druhej strane barikády a je rád, že toto konštatovanie naďalej platí. Už 21 zápasov Zemplínčania nezdolali Slovan. Po výbuchu v Trenčíne (0:4) sa Bratislavčania dostali znova na víťaznú vlnu. „Sme radi, že máme tri body. Jasne sme si povedali, že Trenčín sa nesmie opakovať. Vyhrali sme, takže vládne spokojnosť,“ konštatoval spokojným hlasom kapitán Slovana.

Zdroj: Denník Šport (Tomáš Petro)