V generálke bezgólová remíza

2023-02-03 11:22:59

Michalovčania sa doma zmierlivo rozišli s Nowym Saczom.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce majú za sebou poslednú hernú previerku zimnej prípravy. V generálke na jarnú časť Fortuna ligy v piatok popoludní remizovali na svojej umelej tráve s účastníkom druhej najvyššej poľskej súťaže Nowym Saczom 0:0.

V súboji žlto-modrých so Sandecjou, ktorú trénuje Stanislav Varga a v jej kádri sú aj Slováci Matúš Putnocký, Denis Potoma, Michal Piter-Bučko a Martin Košťál či exmichalovský Tomasz Nawotka, sme veľa futbalovej krásy nevideli. Hneď v 8. minúte tesne minul Szárazovu bránu Košťál, to však bolo na dlhé minúty zo zakončení všetko. Až po zmene strán pohrozili opäť hostia, ale domáci gólman nemal problém chytiť strelu Wróbela. V 59. minúte prišiel aj prvý strelecký pokus Michaloviec, Slebodník však namieril nad bránu. S pribúdajúcim záverom stretnutia začali pridávať na aktivite, svojho súpera zatlačili a v 90. minúte mohli strhnúť víťazstvo na svoju stranu, no pokus Kanua vyškriabal brankár Nomm spod brvna na roh...

MFK Zemplín Michalovce - MKS Sandecja Nowy Sacz 0:0

MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - Kotula (75. D. Magda), Marjanovič (60. Ranko), Volanakis, Ceklič - F. Vaško (75. M. Begala), Njie (60. Shimamura), Peňa (60. Kanu) - L. Jánošík (75. Petrík), M. Marcin (60. Z. Záhradník), T. Slebodník (60. Adekunle)

MKS SANDECJA: Nomm - J. Iskra (55. Pawlowski), Piter-Bučko, Boczek, Slaby - M. Fall - Chmiel (64. Surzyn), Košťál (64. Nawotka), Kasprzak - D. Potoma (64. Walski) - Wróbel (64. Mas)

Tréner Norbert Hrnčár: "Nehovoril by som o generálke, nemám to slovo rád. Bol to ďalší z prípravných zápasov, ale keďže bol posledný, chceli sme ho hrať na prírodnej tráve, aby sa to približovalo k majstrovskému súboju. Počasie nám to však nedovolilo. Pre mňa však v tomto stretnutí bolo najpodstatnejšie, že sa nikto nezranil. Odohrali sme typický prípravný zápas, bolo málo šancí na jednej aj na druhej strane, takže sa to skončilo bez gólov."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 11. februára o 15.00 hod.: Ružomberok - Michalovce (19. kolo)

Sobota 18. februára o 15.00 hod.: Michalovce - Dunajská Streda (20. kolo)

Piatok 24. februára o 17.30 hod.: Podbrezová - Michalovce (21. kolo)