Postupové víťazstvo vo Vranove

2023-09-27 14:16:21

V derby sme triumfovali tesne 2:1.

Michalovskí futbalisti zvládli aj druhú pohárovú prekážku. V stredajšom zápase 3. kola Slovnaft Cupu potvrdili úlohu favorita na trávniku Vranova nad Topľou, kde zvíťazili najtesnejším rozdielom 2:1. Postup cez účastníka tretej ligy skupiny Východ gólovo zariadili Matúš Marcin a Stanislav Danko.

V zemplínskom derby boli hostia od úvodu jasne lepším tímom a už v 4. minúte ich mohol za víťazstvom nasmerovať Adekunle, ktorý však v čistej šanci tesne minul bránu. Michalovčania vedení športovým riaditeľom Vladimírom Rusnákom, ktorý len na tento zápas prebral mužstvo po trénerovi Marekovi Petrušovi, naďalej diktovali tempo hry, ale s viacerými nebezpečnými centrami či strelami si poradila defenzíva domácich na čele s výborne chytajúcim iba 19-ročným brankárom Havrylenkom. Vranov pohrozil iba v 37. minúte, kedy sa po Kulichovom priamom kope dostala lopta k Digoňovi, ktorého nepríjemnú strelu musel vyraziť Ružinský. O pár desiatok sekúnd odcentroval Marcin do šestnástky, kde trafil ruku obrancu a rozhodca nariadil pokutový kop. Zahral ho práve Marcin a s prehľadom prekonal Havrylenka - 0:1. V nadstavenom čase prvého dejstva však nečakane udreli aj domáci. Digoň poslal dlhú loptu za obranu na Kulicha a ten poslal loptu povedľa vybiehajúceho Ružinského - 1:1.

Treťoligista po obrátke vycítil šancu na dobrý výsledok, ožili aj zaplnené tribúny a tie mohli druhýkrát jasať v 49. minúte, Kulichov priamy kop však zneškodnil gólman Ružinský. S pribúdajúcimi minútami Michalovčania aj vďaka striedajúcim hráčom zvyšovali tlak, strieľaný center van Kessela vytlačil spod brvna Havrylenko a vranovský strážca svätyne sa vyznamenal aj pri dvoch strelách Pavúka. Domáci nápor prvoligistu napokon neustáli, v 84. minúte Pavúkovu prihrávku pred bránu dotlačil v páde do brány Danko - 1:2. O necelé dve minúty zachránil Michalovce skvelým zákrokom Ružinský, ktorý vyškriabal zo šibenice priamy kop Kulicha. Tesne pred koncom mohol poistiť víťazstvo MFK Zemplín Bednár, avšak zoči-voči Havrylenkovi neuspel, keď domáci mladík famózne zneškodnil jeho strelu k bližšej žrdi.

MFK Vranov nad Topľou - MFK Zemplín Michalovce 1:2 (1:1)

do 4. kola SC postúpil MFK Zemplín

Góly: 45+. L. Kulich - 40. M. Marcin (11 m), 84. S. Danko

ŽK: 39. L. Kulich, 53. J. Straka (obaja Vranov nad Topľou)

Rozhodovali: K. Micheľ - Cisko, Holp; 1000 divákov

MFK: Havrylenko - Milan Lukáč, M. Babjak, Pet. Šuľák, Krajňak - L. Kulich, J. Straka, Marcinko, Kandala - Digoň (56. M. Sabol), Verčimák (83. Milenky)

MFK ZEMPLÍN: Ružinský - L. Šimko, Jeřábek (63. M. Bednár), Volanakis, Bahi - Marjanovič (63. F. Vaško), Shimamura - van Kessel (63. I. Žofčák), Zubairu (69. S. Danko), M. Marcin (46. D. Pavúk) - Adekunle

Tréner Vladimír Rusnák: "Od začiatku sme boli lepším tímom, ale proti takticky dobre pripravenému súperovi sme to nemali jednoduché. Chceli sme čím skôr zlomiť výsledok na našu stranu, ale množstvo šancí či pološancí sme nedotiahli do gólového konca. Už v úvode prvého polčasu mohol byť zápas rozhodnutý, čo sa však nestalo. Po prestávke sme prestriedali, chceli sme udržať tempo a napokon sme v závere rozhodli o našom postupe. Domáci hrozili predovšetkým po štandardných situáciách, vo svojich radoch majú niekoľko skúsených hráčov. Podržal ich aj brankár, ktorý podal výborný výkon. Naše víťazstvo je zaslúžené, ale zápas nás stál veľa síl."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 30. septembra o 18.00 hod.: Ružomberok - Michalovce (9. kolo NL)

Sobota 7. októbra o 18.00 hod.: Michalovce - Žilina (10. kolo NL)

Piatok 20. októbra o 17.30 hod.: Zlaté Moravce - Michalovce (11. kolo NL)

Foto: Róbert Andrejov