MFK Zemplín povedie Peter Struhár

2023-09-28 16:05:14

Jeho asistentmi sa stali Patrik Durkáč a Maroš Ferenc. 

Prvoligový MFK Zemplín Michalovce vyriešil trénerskú otázku. Novým kormidelníkom žlto-modrých sa stal 39-ročný Peter Struhár. Martinský rodák naposledy viedol Ružomberok, s ktorým v sezóne 2021/22 v najvyššej súťaži obsadil druhú priečku.

Peter Struhár (narodený 17. januára 1984) nahradil na trénerskej lavičke Zemplínčanov Mareka Petruša, s ktorým sa vedenie klubu v utorok kvôli neuspokojivým výsledkom dohodlo na ukončení spolupráce. Kormidla sa ujal vo štvrtok popoludní.

"Boli to veľmi rýchle a korektné jednania. Som rád, že sme stihli dať dokopy realizačný tím. Presvedčilo ma to, že som tu videl tím, ktorý by sa mal pohybovať v tabuľke inde, ako je aktuálne. Hráčsky potenciál je tu dobrý. Treba zastabilizovať obranu a nájsť správnu zostavu. V Michalovciach sa vždy každému súperovi hralo ťažko. To by sme chceli prinavrátiť a začať získavať body. Čaká ma premiéra v Ružomberku, kde to bude veľmi náročné. Bude to pre mňa špecifický zápas, keďže som tam donedávna pôsobil. Verím, že stihneme dobre pripraviť mužstvo a dosiahneme dobrý výsledok," povedal nový tréner Michaloviec Peter Struhár.

Bývalý obranca počas hráčskej kariéry obliekal dresy Slovana Bratislava, Petržalky, Dunajskej Stredy, Nitry, českého Slovácka či maďarských klubov Nyíregyháza a Lombard Pápa. Trénersky doteraz pôsobil iba v Ružomberku.

Jeho asistentom sa stal 44-ročný Patrik Durkáč (naposledy pôsobil ako asistent Petra Hlinku v Prešove) a brankárov bude mať pod palcom o dva roky mladší Maroš Ferenc, ktorý bol posledné dve sezóny trénerom gólmanov v Trenčíne.