Po remíze skok z dna tabuľky

2023-10-09 17:48:43

Zemplínčania neprehrali pod vedením Struhára ani druhý zápas.

Po minulotýždňovom desiatom kole najvyššej futbalovej Niké ligy platí, že hráči MFK Zemplín Michalovce stále čakajú na víťazstvo. V sobotu v domácom prostredí remizovali 1:1 s MŠK Žilina, čím zaznamenali druhý nerozhodný výsledok v rade, ktorým sa odpútali z poslednej priečky v tabuľke. Aktuálne im patrí s troma bodmi predposledné jedenáste miesto, o bod pred poslednými Zlatými Moravcami. A práve na ich pôde sa predstavia po reprezentačnej prestávke, ktorá v Niké lige prichádza na rad tento týždeň.

Michalovčania chceli vo svojom šiestom tohtosezónnom domácom zápase konečne zabodovať naplno. Neboli k tomu ďaleko, no ľahko sa mohlo stať aj to, že by po piatykrát vyšli naprázdno. Aj keď sa vrece s gólmi roztrhlo až v poslednej desaťminútovke, diváci mohli sledovať zaujímavý duel celý čas. V prvom polčase smrdela gólom hlavne šanca Essombu, ktorého hlavičku bravúrne zneškodnil domáci brankár Száraz. V druhom polčase zase spálil tutovku Marcin, ktorý z päťky prestrelil prázdnu bránu. Na druhej strane loptu po strele Iľka vykopávala michalovská obrana spred bránkovej čiary. V 82. minúte už ale neodolala, keď sa presadil Adang. Domáci vrhli všetky sily do útoku. Takisto striedajúci Adekunle unikal súperovej obrane, v pokutovom území zasiahol Stojchevski loptu rukou, za čo videl červenú kartu a bol odpískaný pokutový kop. Ten premenil Matúš Marcin, ktorý stanovil konečné skóre na 1:1. „Vedeli sme, že nemôžeme dovoliť hrať Žiline rýchlu hru. Potrebovali sme, aby súper nemohol využívať svoju rýchlosť. To sa nám podarilo. Zápas chlapci odmakali. Aj keď sme dostali gól, mali sme túžbu bodovať. Bolo to veľmi dôležité, pretože my potrebujeme každý bod a v konečnom účtovaní nám to môže pomôcť,“ začal svoje hodnotenie michalovský tréner Peter Struhár. „V prvom polčase to bolo na gólové šance 1:1. V druhom mal súper asi o jednu šancu viac, do vedenia sme ale mohli ísť aj my po tutovke Marcina. Záver bol určite zaujímavý pre diváka. Žilina šla do vedenia, my sme išli do rizika a vyrovnali sme. Pomohli nám striedajúci hráči, ktorí boli dobrí v pressingu. Ako hovorím, získali sme veľmi dôležitý bod, ktorý nám môže pomôcť,“ pokračuje michalovský tréner.

Zemplínčania tak aj druhýkrát pod vedením Petra Struhára bodovali. Po remíze 0:0 v Ružomberku s ním dosiahli aj domácu remízu, po ktorej síce boli spokojní, no stále ostáva pachuť chýbajúceho víťazstva... „Získali sme dva body, s ktorými za určitých okolností môže byť aj spokojnosť, no ja by som bol rád, keby chlapci konečne okúsili aj chuť víťazstva. Pozerám sa z toho pohľadu, že to musíme brať s pokorou. Žilina je v tejto sezóne veľmi silná. Na víťazstvo si musíme počkať, no myslím si, že sme na dobrej ceste,“ skonštatoval na margo dvoch remíz Peter Struhár. V najvyššej Niké lige teraz prichádza reprezentačná pauza, ktorú chce michalovský tréner využiť aj na lepšie spoznanie svojho nového tímu. „Od pondelka začíname opäť s tvrdou robotou. Chcem si chlapcov „čeknúť“, ako vyzerajú kondične. V strede týždňa sme naplánovali na Zemplínskej šírave teambuilding, kde chceme spoznať mužstvo aj z druhej stránky.“

Zdroj: Podvihorlatské noviny