Najprv to pos…, potom napravil

2023-10-10 14:12:11

Pondelkové vydanie Športu o zápase so Žilinou.

V 73. minúte poslal Danko výborný center poza obranu Žiliny, na ktorý si pri zadnej žrdi nabiehal Matúš Marcin, no z päťky prekopol prázdnu bránu. Nedáš-dostaneš ešte po minúte neplatilo, keď Szaráz zneškodnil teč vlastného spoluhráča Jeřábka iba pred Iľka, od ktorého už lopta putovala do brány, no Magda ju spred bránkovej čiary stihol vykopnúť do bezpečia. Trest za premárnenú šancu prišiel v 82. minúte, keď sa Adang pri dorážke nemýlil.

Čo v tej chvíli preblesklo v hlave Matúša Marcina? „Že som to znova posr… Naslepo som šprintoval do šestnástky. Videl som, že Stano poslal fantastiický center. Lopta mi akurát skočila, no to ma neospravedlňuje, mal som ju usmerniť do prázdnej brány,” vyjadril sa Matúš Marcin, ktorého tento moment psychicky nepoznačil, lebo si veril na jedenástku. „Priznám sa, že pár minút mi trvalo, kým som sa v hlave spamätal zo zahodenej šance. Vravel som si, že to už nemôže byť pravda a musíme to nejako zlomiť. Keď rozhodca nariadil jedenástku, tak som si zobral loptu a chcel som ju premeniť. Pred zápasmi trénujem jedenástky s brankármi.. Mám viacero variantov. Som rád, že som napravil svoju chybu. Chceli sme síce tri body, no berieme i bod. Myslím si, že keď budeme pokračovať v posledných výkonoch, body začnú pribúdať,” uviedol Matúš Marcin.

Žilinský krídelník Matúš Rusnák nastúpil na Zemplíne na jubilejný 100. ligový zápas. „Priznám sa, že som o tom ani nevedel. Som rád, že dostávam príležitosť, ale je to len číslo. Škoda, že napokon nebol víťazný,” povedal Matúš Rusnák. Platí i naďalej, že „šošoni” na Zemplíne nevyhrali už štyri roky, hoci tentoraz k tomu boli naozaj blízko. „Dovolím si tvrdiť, že vzhľadom na priebeh zápasu sme dva body stratili. Na žiadne ihrisko súpera necestujeme s tým, že chceme bod. Verili sme si na tri aj v Michalovciach. Mali sme stretnutie celkom dobre rozohrané. Bod sa nám máli, ale už s tým nič nespravíme,” dodal Matúš Rusnák.