Šťastena nakoniec ocenila srdiečko

2023-10-10 14:25:26

Utorkový denník Šport o zápase so Žilinou.

Zemplínčania dlho držali bod v hrsti. Na pár minút ho síce stratili, ale v závere ho opäť získali po Marcinovej premenenej jedenástke. Veľkú zásluhu na remíze Michaloviec so Žilinou (1:1) má brankár MFK Zemplín Benjamín Száraz. V priemernom a najmä taktickom stretnutí nemal veľa práce, no riešil tri dôležité situácie a dve zvládol bravúrne.

V 35. minúte to len tak zahučalo na tribúnach, keď po rohu Rusnáka zahodil Essomba nemožné a z dvoch krokov nastrelil domáceho brankára. „Mal som aj trochu šťastie, lebo som sa šmykol. Lopta prešla na druhú stranu a súperov hráč ma trafil. Keby som sa nepošmykol a reagoval na loptu, tak by z toho možno bol gól. Šťastie stálo pri mne a bol som veľmi rád, že to tak dopadlo,“ povedal Benjamín Száraz. V 73. minúte zahodil domáci Marcin tutovku, keď zblízka prekopol prázdnu bránku a pravidlo nedáš - dostaneš sa mohlo o chvíľu naplniť na druhej strane. Centrovanú loptu tečoval nešťastne medzi domáce žrde Jeřábek, no Száraz ešte v páde stihol zasiahnuť loptu pred nabiehajúceho Iľka, od ktorého stehna sa kotúľala do siete, no tesne pred čiarou ju Magda odkopol do bezpečia. „Aj vtedy sme mali kúsok šťastia. Loptu som ešte reflexívne zasiahol. Som rád, že som mužstvu pomohol a že Dano Magda bol v správnom čase na správnom mieste. Na ihrisku sme bojovali a nechali tam srdce. Myslím si, že to aj bolo vidieť. Chceme divákov prilákať na tribúny aj tým, že sa každým zápasom zlepšujeme,“ pokračoval Benjamín Száraz

V 81. min michalovský brankár už kapituloval. Navyše sa na zemi nešťastne zrazil so spoluhráčom Bahim. Centrovanú loptu Javorčeka ešte stihol vyraziť, no nabiehajúci Adang poslal loptu nekompromisne do siete. „Loptu som vyrazil, no potom už neviem, čo sa dialo, lebo som dostal úder do hlavy. Rozhodca povedal, že to bolo od vlastného hráča. Sám sa musím ešte na celú situáciu pozrieť. Napriek inkasovanému gólu som stále veril, že sa k nám ešte musí prikloniť šťastie, lebo sme hrali ozaj dobre a vyrovnanú partiu so Žilinou. Nakoniec sme vyrovnali a tešíme sa aj z tohto bodu,“ doložil Benjamín Száraz. Z prvého súťažného gólu v drese MŠK sa tešil iba 19-ročný kamerunský stredopoliar Xavier Adang. „Očakávali sme náročný, bojovný zápas, a to sa potvrdilo. Celkovo to bolo z našej strany solídne, viaceré šance sme však nepremenili. Keď sa už zdalo, že by môj presný zásah mohol byť jediný, inkasovali sme po chybe. Bod musíme akceptovať, hoci sme chceli a mohli mať tri. Gól ma teší, ale keďže nestačil na víťazstvo, má aj trpkú príchuť,“ vyjadril sa Xavier Adang.