Mendes novým mužom v kádri

2023-10-19 07:35:57

Michalovčania zvýšili konkurenciu v ofenzíve.

MFK Zemplín Michalovce hlási novú posilu. Najvýchodnejší účastník Niké ligy získal do svojich radov Papu Mendesa, 23-ročného krajného záložníka, s ktorým klub podpísal zmluvu do leta 2025.

Papu Diocabre Mendes, ako znie celé meno novej michalovskej akvizície, sa narodil 1. októbra 2000 v Bissau, hlavnom meste Guinei-Bissau, v štáte ležiacom na západnom pobreží Afriky. Má však aj portugalskú národnosť a túto krajinu reprezentoval v mládežníckych výberoch. Naposledy bol hráčom švajčiarskeho FC Servette, v drese ktorého si pripísal aj niekoľko štartov v tamojšej najvyššej súťaži a nastúpil zaň aj v kvalifikačných dueloch Európskej konferenčnej ligy. Predtým pôsobil aj v kluboch FC Montfermeil a RC Strasbourg. Na Zemplín prišiel ešte počas minulého týždňa a trénerov presvedčil o svojich kvalitách.

"Papu mal ochotu prísť k nám aj na skúšku. Za ten čas stihol ukázať, že je veľmi zaujímavý, čo sa týka dynamiky a dotyku smerom hore. Toto nás presvečilo a preto sme ho angažovali. Verím, že do zápasu v Zlatých Moravciach bude jeho príchod vybavený a budeme ho mať k dispozícii. Je dobré, že hráčov v kádri budeme mať viac, lebo v najbližšom období nás čaká nahustený zápasový program. Som rád aj toho pohľadu, že stále nemôžeme počítať so zraneným krídelníkom Lukášom Jánošíkom, a máme tak ďalšiu alternatívu na prerotovanie zostavy," uviedol na adresu nového hráča v kádri tréner Peter Struhár.