Postup zariadili Adekunle a Marcin

2023-10-25 13:37:13

Žlto-modrí pohodlne triumfovali v Nových Zámkoch.

Michalovskí futbalisti zvládli aj tretiu pohárovú prekážku a postúpili do osemfinále Slovnaft Cupu. V stredajšom dueli 4. kola pohára na trávniku Nových Zámkov zvíťazili rozdielom triedy 4:1. Góly začali padať až po zmene strán, o tie hosťujúce sa postarali Usman Issa Adekunle a Matúš Marcin, ktorí skórovali dvakrát, za lídra štvrtej ligy skupiny Západ sa presadil Martin Košťál.

Už v úvodnej desaťminútovke zaujala tečovaná strela Magdu smerujúca tesne vedľa ľavej žrde a pokus van Kessela zo šestnástky, ktorý letel nad bránu. Favorizovaní Zemplínčania tlačili domácich a po štvrťhodine hry chýbali strele Bednára z 25 metrov k pravej žrdi centimetre. Neskôr sa osmelili aj Novozámčania, v 24. minúte Begáňovu štipľavú strelu zneškodnil Ružinský, ktorý ju vytlačil na rohový kop. Zakrátko nebezpečne po štandardnej situácii rozohranej na krátko zakončoval aj Košťál. V závere úvodného dejstva hostia poriadne zatlačili štvrtoligistu, avšak s dobrými streleckými pokusmi Bednára a van Kessela si poradil gólman Kastsiukevich.

Po prestávke ubehlo iba päť minút, kedy po Zubairovej uličke otvoril skóre nový muž na ihrisku Idekunle - 0:1. Domácich však tento moment nezlomil a už o ďalších päť minút vyrovnali, Sibanda poslal z pravej strany loptu do šestnástky MFK Zemplín a nepokrytý Košťál zblízka prekonal Ružinského - 1:1. Potom bola hra chvíľu rozkúskovaná a až po príchode trojice čerstvých hráčov sa hostia opäť dostali do tempa. V 67. minúte Marcin ešte vo veľkej šanci minul bránu, no o štyri minúty sa už po biliarde Šimka, Zubaira a Bahiho znovu presadil Adekunle - 1:2. Prvoligista v závere už kontroloval vývoj stretnutia a svoje víťazstvo prikrášlil dvoma gólmi. V 85. minúte Marcin v nájazde obišiel aj brankára a upravil na 1:3. Ten istý hráč zužitkoval o dve minúty aj prihrávku Šimka na prvú žrď a spečatil postup Michaloviec - 1:4.

FKM Nové Zámky - MFK Zemplín Michalovce 1:4 (0:0)

do osemfinále SC postúpil MFK Zemplín

Góly: 55. Košťál - 50. a 71. Adekunle, 85. a 87. M. Marcin

ŽK: 15. Süttö (T), 61. Doktorík - 20. Volanakis

Rozhodovali: Vaňo - Vass, Hrenák; 904 divákov

FKM: Kastsiukevich - Ďurek, Sobolevskyi, Lunin, Doktorík (73. Palacka) - Sibanda (81. Krásny), Flašík, Begáň (81. I. Obert), Košťál - T. Kiss (73. T. Tóth) - Voitiuk (46. Pazderák)

MFK ZEMPLÍN: Ružinský - L. Šimko, Marjanovič, Jeřábek, Volanakis, D. Magda (61. Bahi) - M. Bednár (61. Karasiuk), Zubairu, Mendes (61. S. Danko) - D. Pavúk (46. Adekunle), van Kessel (46. M. Marcin)

Hlasy trénerov:

Marián Süttö (tréner Nových Zámkov): "Som rád, že sme prinútili ligové mužstvo ísť na vážny zápas. Michalovce do toho dali všetko a do tej 70. minúty to z našej strany bolo veľmi dobré. Potom nám už dochádzali sily. Chýbali nám aj dvaja štandardní hráči z obrany a tí, ktorí namiesto nich nastúpili, nie sú zvyknutí na takúto záťaž. Michalovčania nás zo začiatku možno trošku podcenili, respektíve tam z ich strany boli ľahké straty, ale po polčase už išli naplno, hoci si myslím, že výsledok je pre nás trošku krutý."

Peter Struhár (tréner Michaloviec): "V prvom polčase sme sa ťažšie rozbiehali. Bolo vidieť, že šancu dostali chlapci, ktorí hrali menej alebo boli po zranení. S úvodným dejstvom som nebol veľmi spokojný, aj keď sme mali nejaké šance, ktoré sme nepremenili. Súper takisto hrozil a museli sme si dávať pozor. Po prestávke striedajúci hráči oživili našu hru a boli gólovo potentní, či už Adekunle alebo Marcin. Zápas sme rozhodli v závere, kedy už domáci mali asi menej síl. Som rád, že sme potvrdili úlohu favorita a musím zablahoželať aj trénerovi domácich Süttövi, ktorý má veľmi zaujímavé mužstvo, nie nadarmo je lídrom regionálnej súťaže."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 28. októbra o 16.30 hod.: Dunajská Streda - Michalovce (12. kolo NL)

Streda 1. novembra o 15.00 hod.: Slovan Bratislava - Michalovce (dohrávka 4. kola NL)

Sobota 4. novembra o 15.00 hod.: Michalovce - Trenčín (13. kolo NL)