V pohári opäť ďaleká cesta

2023-10-27 13:22:14

Michalovčania spoznali ďalšieho súpera v Slovnaft Cupe.

Aj štvrtý duel tohtoročnej edície Slovnaft Cupu odohrajú prvoligoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce na súperovom ihrisku. Žreb 5. kola našej najvyššej pohárovej súťaže, ktorý sa uskutočnil v piatok popoludní na pôde Slovenského futbalového zväzu, určil žlto-modrým za súpera Devínsku Novú Ves. Opäť sa bude hrať na jedno víťazstvo, hrací deň tohto kola pohára je streda 8. november, v prípade dohody klubov sa však termín zápasu môže zmeniť.

Lokomotíva Devínska Nová Ves sa počas tohto týždňa postarala o doteraz najväčšie prekvapenie v histórii Slovenského pohára, keďže v stredu po jedenástkovom rozstrele vyradila na domácom trávniku prvoligový AS Trenčín. Mužstvo z mestskej časti našej metropoly účinkuje v piatej lige riadenej Bratislavským futbalovým zväzom a v tabuľke mu patrí aktuálne šiesta priečka spomedzi šestnástich účastníkov. V pohári si už Lokomotíva poradila so štyrmi súpermi - štvrtoligovým SDM Domino (doma 2:1), treťoligovými Malackami (doma 0:0, na penalty 5:3), štvrtoligovým Rohožníkom (doma 2:0) a prvoligovým Trenčínom (doma 1:1, na penalty 6:5).

V kádri najbližšieho pohárového vyzývateľa Michaloviec nájdeme aj jedného bývalého hráča MFK Zemplín. Je ním 25-ročný obranca Tomáš Lukáč, ktorý je dokonca kapitánom Lokomotívy. Humenský rodák pôsobil v michalovských farbách ešte ako mládežník, dva roky tu hrával v mladšom doraste.