V zemplínskom derby najtesnejšie víťazstvo

2014-04-04 12:00:00

Michalovská rezerva doma zdolala Veľké Revištia 1:0, o jej triumfe rozhodol krásnou strelou do šibenice Jan Micka.

Michalovské B-mužstvo získalo v piatok podvečer prvé jarné body. V súboji 20. kola štvrtej ligy skupiny Východ zdolalo na vlastnej pôde v zemplínskom derby Veľké Revištia najtesnejším rozdielom 1:0, keď jediný gól stretnutia zaznamenal ešte v úvodnej štvrťhodine český legionár Jan Micka.

Prestížne derby prilákalo peknú divácku návštevu. Takmer tri stovky divákov videli na umelej tráve svižný futbal, v ktorom sa obe mužstvá snažili hrať ofenzívne. Úvod lepšie vyšiel domácim, ktorí sa už v 12. minúte ujali vedenia, keď z 25 metrov napriahol Micka a jeho krásna strela vymietla ľavý horný kút Ónodyho svätyne. V prvom polčase mali navrch Michalovčania, krátko po uplynutí polhodiny hry Tóth po prihrávke Čapka vystrelil iba do brankára. V 36. minúte to skúšal z 30 metrov aj hosťujúci Jenei, ale vystrelil nad Kirovu bránu. Vo zvyšnom priebehu úvodného dejstva sa už nič neudialo, preto išli domáci do kabín v jednogólovom vedení.

Po prestávke už začali Veľké Revištia viac vystrkovať rožky, avšak hneď v 48. minúte mohol pridať druhý michalovský gól Čapek, no jeho technická strela išla tesne vedľa. O päť minút nato rozohral Kira päťku nakrátko na Tótha, ktorého pred šestnástkou odzbrojil Simčik, ale jeho chybu potrestať nedokázal. V 62. minúte strelu toho istého hráča bez problémov skrotil Kira. Krátko nato unikol na druhej strane Andrejko a jeho tvrdú strelu ľavačkou vyrazil Ónody na rohový kop. Hostia sa snažili vyrovnať, v závere otvorili viac obranu, čo mohol využiť Čapek na poistenie výsledku, ale po rýchlej kontre zakončil iba do brankára. V 87. minúte ešte mohol vyrovnať Simčik, no jeho priamy kop chytil gólman Kira.

MFK Zemplín Michalovce B - TJ Veľké Revištia 1:0 (1:0)

Gól: 12. Micka

ŽK: 29. A. Devečka, 51. M. Devečka, 90. T. Vožný - 39. Praščák, 43. M. Koscelník, 69. Viňanský, 86. Dargaj

Rozhodoval: Cuprák - 250 divákov

MFK ZEMPLÍN B: Kira - Mikovčík, V. Kostovčík, A. Devečka, M. Devečka - T. Vožný, Micka, Havrila, J. Kiss (46. J. Andrejko) - Čapek, L. Tóth (69. T. Kozár)

TJ: Ónody - M. Koscelník (46. J. Tomko), Viňanský, Dargaj, M. Gomboš - Bátyi, Simčik, Jenei, Praščák (64. Lukačko) - L. Forgáč, P. Doboš (79. J. Bajus)

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 13. apríla o 10.30 hod.: Michalovce B - Spišská Nová Ves (21. kolo)

Nedeľa 20. apríla o 16.00 hod.: Snina - Michalovce B (22. kolo)

Nedeľa 27. apríla o 10.30 hod.: Michalovce B - Sabinov (23. kolo)