V osemfinále pohára proti Žiline

2024-10-17 15:42:02

Dnes bol na programe žreb Slovnaft Cupu.

Deň po postupe cez druholigový Šamorín vo 4. kole spoznali futbalisti MFK Zemplín Michalovce svojho ďalšieho pohárového súpera. Štvrtkový žreb, ktorý sa uskutočnil na pôde SFZ, rozhodol o tom, že v osemfinále Slovnaft Cupu privítajú na vlastnom trávniku konkurenta z Niké ligy MŠK Žilina. Žlto-modrí sa tak premiérovo v tejto sezóne Slovenského pohára predstavia na domácej pôde. Stretnutia 5. kola SC sú podľa termínovej listiny na programe v stredu 6. novembra o 13. hodine, avšak po dohode klubov sa môžu zápasy presunúť na iný termín.

Zemplínčania sa so "šošonmi" naposledy v pohári stretli pred vyše piatimi rokmi, keď na seba narazili v semifinálovom dvojzápase. V prvom dueli sa pod Dubňom zrodila remíza 1:1, odvetu pri Laborci lepšie zvládli Žilinčania, ktorí zvíťazili 2:0 a postúpili tak do finále. Zaujímavé je, že Michalovce budú hostiť Žilinu v nasledujúcom mesiaci hneď dvakrát, okrem pohára aj v lige, a to v sobotu 9. novembra.

Dvojice 5. kola Slovnaft Cupu:

Spartak Myjava - FC Košice, FK Spišská Nová Ves/ŠK Slovan Bratislava - AS Trenčín, MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina, FK Slovan Duslo Šaľa/FC DAC 1904 Dunajská Streda - MFK Dukla Banská Bystrica, FC Spartak Trnava - FK Železiarne Podbrezová, TJ Kostolné Kračany/MFK Ružomberok - KFC Komárno, FC ViOn Zlaté Moravce/ Stará Ľubovňa Redfox FC - MFK Dolný Kubín, FC Tatran Prešov/MFK Skalica - FK Rača Bratislava