Ďalšia pohárová prekážka zdolaná

2024-10-16 09:48:13

Zemplínčania nezaváhali na pôde Šamorína.

Michalovskí futbalisti postúpili ďalšej fázy Slovnaft Cupu. V stredajšom stretnutí 4. kola Slovenského pohára nezaváhali na ihrisku Šamorína, kde triumfovali najtesnejším rozdielom 2:1. O víťazstve nad účastníkom druhej najvyššej súťaže rozhodli góly španielskeho stredopoliara Samuela Ramosa a vlastenec domáceho stopéra Draška Mateja Mariča-Bjekiča.

Žlto-modrí mali od úvodu zápasu veľkú prevahu a usadili sa na polovici domácich. Už v 7. minúte po rohu Pačindu skončila lopta na brvne a o päť minút si s Ikobovou strelou poradil brankár Horváth. Po štvrťhodine hry už šamorínsky gólman kapituloval, po kombinácii Pačinda - Musák - Ramos tečovaná strela posledne menovaného skončila v sieti - 0:1. Vzápätí Csókov pokus vyrazil na roh Lukáč. Na opačnej strane po rohovom kope Pačindu hlavičkoval tesne vedľa Volanakis. Domáci hrozili len ojedinele, v 37. minúte nemal problém s hlavičkou Pliushcha Lukáč. Favorit tak odchádzal do kabín v tesnom vedení 1:0.

O to však okamžite po prestávke prišiel, pretože už v 47. minúte vyrovnal na 1:1 Leshchynskyi a začínalo sa odznova. Mužstvo zo Žitného ostrova po góle ožilo, ale prevaha bola naďalej na michalovskej strane. V 60. minúte Danko pálil nad bránu a zakrátko po priamom kope toho istého hráča hlavičkoval Ikoba takisto nad. Východniari sa predsa len dočkali druhého gólu v 69. minúte, dopomohol im k nemu domáci Marič-Bjekič, ktorý si prihrávku Kyziridisa vrazil do vlastnej brány – 1:2. V 73. minúte mohol poistiť vedenie hostí Marcin, avšak proti jeho zakončeniu dobre zakročil Horváth. V závere mali domáci menší tlak, avšak vyrovnania sa už nedočkali.

FC ŠTK 1914 Šamorín - MFK Zemplín Michalovce 1:2 (0:1)

do 5. kola SC postupuje MFK Zemplín

Góly: 47. Leshchynskyi - 15. Ramos, 69. vlastný Marič-Bjekič

ŽK: 21. Sylla, 57. F. Raška, 64. Csóka, 90. Landry - 42. Musák, 45. Volanakis

Rozhodovali: Smolák - Ferenc, Šandrik; 354 divákov

FC ŠTK 1914: A. Horváth - Varjao (87. Landry), F. Raška, Marič-Bjekič, Kachút - Csóka, Angyal (67. Fellipe), Pliushch, Sylla - Z. Záhradník, Leshchynskyi (67. Vassiljev)

MFK ZEMPLÍN: P. Lukáč - Taraduda, Dzotsenidze, Volanakis, Bahi (46. Makrygiannis) - M. Bednár (73. Adekunle), Ramos (58. Shimamura), Musák (58. S. Danko) - E. Pačinda (58. M. Marcin), Ikoba, Kyziridis

Tréner Anton Šoltis: „Prišli sme do Šamorína po postup, čo sa nám aj podarilo. Približne tridsať minút bolo z našej strany dobrých, ale potom sme podobne ako v Lipanoch zvoľnili tempo. Chlapci si mysleli, že to pôjde samo a domácich to naštartovalo. Cez polčas sme hráčov upozorňovali nech opäť pridajú a hrajú kolmejšie hore, ale súper vyrovnal. Šamorín bol potom nebezpečný z protiútokov, no my sme mali viacero šancí, ktoré sme mali premeniť. Je to naša boľačka, chlapci si pri zakončení musia dať viac záležať, aby sme skôr zavreli ten zápas. Dali sme však šťastný druhý gól a zvíťazili, z čoho máme radosť. Len takýmito víťazstvami bude sebavedomie chlapcov rásť a verím, že nám to pomôže do ligy.“

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 19. októbra o 15.30 hod.: Michalovce - FC Košice (11. kolo NL)

Nedeľa 27. októbra o 15.30 hod.: Michalovce - Skalica (12. kolo NL)

Sobota 2. novembra o 15.30 hod.: Trnava - Michalovce (13. kolo NL)

Foto: Róbert Andrejov