Infarktový zápas s remízovým koncom

2023-04-08 13:00:21

Marcin vyrovnával v Trenčíne na 3:3 v 99. minúte!

Neskutočný zápas! Michalovskí futbalisti natiahli svoju sériu bez prehry už na šesť duelov, keď v 4. kole nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o udržanie sa remizovali na Bielu sobotu v Trenčíne 3:3. Zverenci lodivoda Norberta Hrnčára na Sihoti po góloch Lukáša Jánošíka a Briana Peňu dvakrát viedli, domáci dvakrát vyrovnali a v 91. minúte - keď už hostia hrali bez Sašu Marjanoviča, ktorý bol v 69. minúte vylúčený - dali tretí gól. V infarktovom závere rozhodca Pavel Ochotnický nariadil pre MFK Zemplín penaltu, ktorou v 99. minúte Matúš Marcin zariadil spravodlivú deľbu bodov. Žlto-modrí sa v tabuľke udržali na ôsmom mieste a pred jedenástou barážovou pozíciou majú päťbodový náskok. 

Pod hradom Matúša Čáka sa od úvodu hral výborný futbal, pri ktorom sa diváci určite nenudili. Hneď v 2. minúte opečiatkoval domáci Soares žrď a vzápätí po Gajdošovom rohu Oladoye hlavou tesne minul bránu. V 6. minúte predviedli Michalovčania ukážkový brejk, keď Peňa vysunul Jánošíka, ktorého neubránili ani dvaja obrancovia a strelou pomedzi Kukučkove nohy otvoril skóre - 0:1. O päť minút prišiel ďalší nebezpečný protiútok hostí, Jánošík prihral do šestnástky Kanuovi, ktorý však v čistej šanci neprekonal Kukučku. Potom Trenčania prebrali iniciatívu na svoje kopačky a v 19. minúte Soaresova jemne tečovaná strela išla vedľa. O osem minút neskôr však už bolo vyrovnané, keď Zemplínčania neodvrátili roh Gajdoša do bezpečia a Stojsavljevič z päťky dokopol loptu do siete - 1:1. Zakrátko Njieho technická strela mierila iba tesne nad. V závere polčasu si s Bainovičovým pokusom poradil Száraz, na druhej strane však mal oveľa viac práce Kukučka s "obaľovačkou" Qoseho, ktorú musel vytlačiť na roh.

Na ihrisku sa bolo na čo pozerať aj po zmene strán. V 47. minúte síce Jánošík na bližšej žrdi Kukučku ešte neprekonal, avšak o štyri minúty Peňa v šestnástke pretlačil loptu cez Piresa a Peňa zblízka upravil na 1:2. Hneď na to Száraz podržal svoj tím pri strele Gajdoša, no v 57. minúte priamy kop tohto hráča tečoval Hollý a opäť sa začínalo odznova - 2:2. Ubehlo len pár desiatok sekúnd a domáci Azango trafil pravú žrď! Keď v 69. minúte videl za faul na Emeku červenú kartu Marjanovič, hra sa rozkúskovala a zdalo sa, že žlto-modrí sa v oslabení ubránia. V 81. minúte mohli udrieť Rankom, ktorého v tutovke vychytal Kukučka, a tak v prvej minúte nadstavenia pykali po Stojsavljevičovom centri a hlavičke Emeku - 3:2. To však ani zďaleka nebolo všetko! V 95. minúte po rohu Qoseho trafil Begala hlavou spojnicu a následne Ranko z dorážky stroskotal na fantastickom Kukučkovi. Prišla 97. minúta, autové vhadzovanie Magdu, ruka Šebeňa (na ihrisku bol iba pár sekúnd) vo vlastnej šestnástke a pokutový kop pre hostí. Loptu si na biely bod postavil Marcin a v 99. minúte prekonal domáceho gólmana - 3:3!

AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce 3:3 (1:1)

Góly: 27. Stojsavljevič, 57. Hollý, 90+. Emeka - 6. L. Jánošík, 51. Peňa, 90+. M. Marcin (11 m)

ŽK: 17. Stojsavljevič, 21. Soares, 85. Pires, 90+. Bainovič, 90+. Pajtina (VD) - 70. N. Hrnčár (T), 76. Ranko, 90+. M. Begala

ČK: 69. Marjanovič (Michalovce)

Rozhodovali: Ochotnický - T. Straka, Zemko; 466 divákov

AS: Kukučka - Yem, Pires, Bagín, Stojsavljevič – Bainovič, Oladoye (46. Emeka), A. Gajdoš (90+. Dos Santos) – Azango (90+. Mičuda), Hollý, Soares (90+. Šebeň)

MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - Marjanovič, Ranko, Volanakis - D. Magda, Qose, Njie (87. M. Begala), Peňa (80. Shimamura), M. Marcin - Kanu (71. F. Vaško), L. Jánošík (80. Adekunle)

Hlasy trénerov:

František Straka (tréner Trenčína): "Stretnutie malo všetko, čo malo mať - góly, karty, fauly. Dvakrát sme prehrávali, ale napokon sme zápas dokázali otočiť takmer to víťazného konca. Bohužiaľ, tá posledná akcia, kedy sme zahrali rukou, to bola veľká škoda. Musíme si zanalyzovať chyby pri góloch, pretože boli katastrofálne. Také sa nemôžu stávať a musíme sa z toho poučiť. Dáme doma tri góly, ale tri dostaneme. A to je zlé. Na druhej strane chlapcov musím pochváliť, že urobili maximum, aby zápas vyhrali. Hoci gól v úplnom závere bolí, bod berieme."

Norbert Hrnčár (tréner Michaloviec): "Podľa mňa to bol výborný zápas z obidvoch strán. Bolo v ňom množstvo šancí. My sme odohrali výborný zápas. Boli sme nebezpeční a domácej obrane sme robili obrovské problémy. Nevedeli si s tým dať rady, nezachytávali naše pohyby a automatizmy. Vypracovali sme si veľké množstvo šancí, o čom svedčí aj výsledok. Pre lepšej efektivite oboch tímov to mohlo skončiť aj 5:5 či 6:6. Teším sa, že naše akcie a šance boli vypracované. Nebolo to o náhode, ale o vedomých veciach. Škoda, že sme v prvom polčase nedotiahli viaceré dobré akcie."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 15. apríla o 18.00 hod.: Michalovce - Skalica (5. kolo nadstavby)

Sobota 22. apríla o 18.00 hod.: Liptovský Mikuláš - Michalovce (6. kolo nadstavby, v Poprade)

Sobota 29. apríla o 18.00 hod.: Skalica - Michalovce (7. kolo nadstavby)

Foto: archív AS Trenčín