Struhára na lavičke strieda Straka

2024-02-20 17:13:33

Nový tréner sa ujme kormidla vo štvrtok.

Pretrvávajúca výsledková kríza a neuspokojivý herný prejav má za následok zmenu na trénerskom poste prvoligového A-mužstva MFK Zemplín Michalovce. Vedenie klubu v utorok odvolalo kormidelníka Petra Struhára, ktorý vydržal na lavičke žlto-modrých necelých päť mesiacov. Jeho nástupcom sa stane Čech František Straka, ktorý absolvuje prvý tréning na novom pôsobisku vo štvrtok.

"Jediný a hlavný dôvod je ten, že sme ešte nevyhrali, čo je rarita. Po jeseni sme skončili so šiestimi bodmi, pričom doteraz náš najhorší výsledok bolo štrnásť bodov. Mysleli sme si, že zimné zmeny v kádri hru mužstva zlepšia, ale náš herný prejav v jarnej časti bol horší ako na jeseň. Keďže sa jedná o veľmi vážnu vec, ktorou je vypadnutie z prvej ligy, rozhodli sme sa konať veľmi rýchlo," povedal člen predstavenstva MFK Zemplín Ján Sabol.

Peter Struhár viedol Zemplínčanov v trinástich ligových stretnutiach, v ktorých sa mu podarilo dosiahnuť päť remíz. Zaujímavosťou je, že svoju premiéru aj derniéru na michalovskej lavičke zažil proti rovnakému súperovi - Ružomberku, v ktorom predtým pôsobil.

Trénerskú taktovku v aktuálne jedenástom tíme Niké ligy preberie 65-ročný skúsený český tréner František Straka, ktorý už na Slovensku pôsobil v Slovane Bratislava, Ružomberku a Trenčíne. Práve AS bol doteraz jeho poslednou trénerskou zastávkou, celok spod Čákovho hradu trénoval v jarnej časti minulej sezóny.

"František Straka bol v Trenčíne práve v takej istej úlohe, akú bude mať aj u nás. Sme veľmi radi, že prijal našu ponuku. Misiu v klube odštartuje vo štvrtok. Všetci pevne veríme, že bude úspešná," vyjadril sa Ján Sabol.

V realizačnom tíme Michaloviec zostáva asistent Patrik Durkáč aj tréner brankárov Maroš Ferenc. Pri Laborci sa udiala už druhá trénerská zmena v prebiehajúcom ročníku. Aktuálnu sezónu odštartoval Marek Petruš, ktorý skončil po domácej prehre 1:5 s Podbrezovou v 8. kole. Následne prišiel Peter Struhár, ktorému sa osudnou stala domáca porážka 0:1 s Ružomberkom.

Petrovi Struhárovi ďakujeme za odvedenú prácu v michalovských farbách a Františkovi Strakovi prajeme na lavičke MFK Zemplín veľa úspechov.