MFK Zemplín získal Kyziridisa

2024-08-24 14:39:33

Grék už má so slovenskou ligou skúsenosti.

Michalovský MFK Zemplín hlási posilu do ofenzívy! Najnovším prírastkom v kádri trénera Antona Šoltisa je grécky krídelník Alexandros Kyziridis, ktorý k žlto-modrým prestúpil z maďarského Debrecína. S klubom podpísal zmluvu do konca sezóny 2024/25.

Alexandros Kyziridis, narodený 16. septembra 2000 v Skydre, je odchovancom PAOK Solún a v mládežníckom veku ešte neskôr hrával aj za PAE Veria, Panetolikos FC a Iraklis Solún, v ktorom aj prvýkrát okúsil mužský futbal. Potom pôsobil vo Volose, odkiaľ v roku 2020 prišiel na Slovensko, do Zlatých Moraviec. Pri Žitave sa vypracoval na ofenzívneho ťahúňa mužstva, za FC ViOn odohral 63 zápasov s bilanciou 11 gólov a 6 asistencií. Po dvoch rokoch zamieril do Debrecína, pričom uplynulú jarnú časť strávil na hosťovaní v slovinskom NŠ Mura.

"Do Michaloviec prichádzam s cieľom urobiť maximum pre klub. Chcem streliť čo najviac gólov a k nim pridávať aj asistencie, aby som pomohol mužstvu k dobrému bodovému zisku. V klube som naozaj šťastný od prvého okamihu. Všetci sú ku mne priateľskí a pomáhajú mi. Mesto je pekné a verím, že sa tu budem mať naozaj dobre. Slovenskú ligu som hral dva roky, takže ju dobre poznám. Vždy bolo ťažké hrať proti Michalovciam. Keď som bol v Zlatých Moravciach, boli jediným tímom, nad ktorým som nevyhral," povedal s úsmevom 23-ročný grécky legionár, ktorý si bude obliekať dres s číslom 89.

Foto: Róbert Andrejov