V pohári postupujeme ďalej

2024-08-28 11:59:19

V Kežmarku sme uhrali bezproblémový postup.

Michalovskí futbalisti potvrdili úlohu favorita a v pohári si zaistili postup do ďalšej fáze. V stredajšom stretnutí 2. kola Slovnaft Cupu na trávniku Kežmarku triumfovali 3:1. Proti účastníkovi štvrtej ligy skupiny Východ sa strelecky presadili Enzo Mauro Arevalo Acosta, Lukáš Šimko a Samuel Antonio Ramos Linares. V 3. kole pohára budú súperom MFK Zemplín treťoligové Lipany.

Domáci začali nebojácne a v úvodných minútach boli prvoligistovi vyrovnaným súperom. Postupne však prebrali opraty zápasu do rúk Zemplínčania a v 21. minúte sa aj ujali vedenia, keď brankára Pohoryliaka prekonal Arevalo - 0:1. Potom si kežmarský gólman poradil so strelou Ramosa, avšak v 32. minúte druhýkrát kapituloval po zakončení Šimka, ktorý si nabehol na krásnu prihrávku Kyziridisa - 0:2. Hostia naďalej kontrolovali priebeh stretnutia, v 38. minúte to opäť skúšal Ramos, Pohoryliak bol znovu pripravený. V samom závere prvého dejstva mali domáci najväčšiu príležitosť, Kristanovu dobrú strelu skvele zneškodnil Sahinovič.

Po oprátke pokračovala dominancia hostí, v 56. minúte tesne vedľa strieľal po zemi striedajúci Musák. Na opačnej strane vzápätí mieril nad brvno domáci kapitán Novák. V 64. minúte navýšili Michalovčania svoje vedenie, keď sa po osi Kyziridis - Zubairu - Ramos presadil španielsky legionár - 0:3. "Šoltisovci" mali potom aj ďalšie šance na strelenie ďalšieho gólu. Dzotsenidzeho hlavičku vytlačil končekmi prstov spod brvna Pohoryliak, van Kessel opečiatkoval pravú žrď a Adekunle zoči-voči domácemu brankárovi v dvoch prípadoch minul priestor troch žrdí. Nakoniec sa presadili Kežmarčania, keď z priameho kopu krásne trafil Matalík, ktorý znížil na konečných 1:3.

1. MFK Kežmarok - MFK Zemplín Michalovce 1:3 (0:2)

do 3. kola SC postupuje MFK Zemplín

Góly: 80. Matalík - 21. Arevalo, 32. L. Šimko, 64. Ramos

ŽK: 44. Dzotsenidze (Michalovce)

Rozhodovali: Fúsek - Vass, Gallik; 500 divákov

1. MFK: Pohoryliak - Imrich, Kačír, Birošik - Pirhala (46. Bavoľár), M. Novák, Kristan (65. T. Ondrejka), P. Lajčák (65. Harbar) - M. Pilát (46. Amorim), Matalík, Grega (46. Hazrolli)

MFK ZEMPLÍN: Sahinovič - L. Šimko, Dzotsenidze, Taraduda, Bahi (80. Makrygiannis) - Arevalo (46. Adekunle), Shimamura (46. Musák), Ramos, S. Danko (46. Zubairu), Kyziridis (69. Lemishko) - van Kessel

Tréner Anton Šoltis: „Prišli sme sem po postup, čo sa nám v príjemnom a útulnom prostredí aj podarilo. Ihrisko síce nemalo patričnú kvalitu, ale dokázali sme sa mu prispôsobiť. Cieľ sme splnili, nikto sa nezranil a všetci hráči si schuti zahrali, takže všetko je v poriadku. Mrzí ma len naša efektivita, mali sme premeniť viac šancí. Som rád, že sme sa do nich vedeli dostať, len potrebujeme v zakončení viac sebavedomia. Verím, že keď si takéto príležitosti vytvoríme v lige, tak ich už premeníme do gólu.“

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 31. augusta o 18.00 hod.: Komárno - Michalovce (6. kolo NL, hrá sa v Zlatých Moravciach)

Sobota 14. septembra o 18.00 hod.: Michalovce - Trenčín (7. kolo NL)

Nedeľa 22. septembra o 18.00 hod.: Podbrezová - Michalovce (8. kolo NL)

Foto: Róbert Andrejov