Zúročiť väčšie skúsenosti z ligy

2024-08-30 16:44:39

Patrik Lukáč sa vracia do známeho prostredia.

Povzbudení pohárovým víťazstvom 3:1 na kežmarskej pôde nastúpia michalovskí futbalisti v sobotu podvečer na ďalší majstrovský duel. V rámci 6. kola Niké ligy sa predstavia na obľúbenom štadióne v Zlatých Moravciach. Ich súperom však nebude miestny FC ViOn, ktorý nedávno zostúpil z najvyššej súťaže, ale nováčik KFC Komárno. Mužstvo zo Žitného ostrova po historickom postupe medzi elitu kvôli rekonštrukcii svojho domovského stánku dočasne našlo dočasne útočisko práve v Zlatých Moravciach.

Komárno, za ktoré hráva aj exmichalovský obranca Dominik Špiriak, doteraz odohralo iba tri z piatich ligových zápasov, keďže jeho stretnutia s Trnavou a Ružomberkom boli odložené. V úvodných dvoch vystúpeniach proti Slovanu Bratislava a Dunajskej Strede neuspelo, ale predošlom kole sa už dočkalo premiérových bodov, keď prekvapujúco zvíťazilo na pôde FC Košice 1:0. "U nováčika je vždy väčší entuziazmus, a to platí aj o Komárne. Domáci budú nabudení triumfom z Košíc, preto očakávam náročný zápas. Sú spolu už dlhšiu dobu, aj keď samozrejme, prišlo tam zopár nových hráčov. Budeme mať dočinenia s nevyspytateľným súperom, ale my máme jasný cieľ - chceme získať tri body," začal debatu brankár MFK Zemplín Patrik Lukáč.

Prešovský rodák prestúpil v lete do Michaloviec práve zo Zlatých Moraviec, takže v sobotu sa vráti do dôverne známeho prostredia. "Bolo by to iné, keby sme hrali proti ViOnu, ale určite sa teším. Poznám tamojší štadión aj ľudí okolo. Je tam nový trávnik, ktorý bude určite kvalitný. Snáď nám prinesie šťastie a vrátime sa s troma bodmi," uviedol skúsený 29-ročný gólman. Čo by podľa neho mohlo platiť na nováčika? "Základom úspechu bude dobrá defenzíva. Keby sa nám podarilo streliť prvý gól, veľmi by nám to pomohlo. Verím, že zúročíme aj naše väčšie skúsenosti z ligovej súťaže."

Žlto-modrí si s Komárnom naposledy zmerali sily pred takmer tromi rokmi, vo 4. kole Slovnaft Cupu na jeho ihrisku vtedy ešte druholigovému protivníkovi podľahli tesne 1:2. O rok na to tam v osemfinále pohára stroskotali aj Zlaté Moravce, za ktoré chytal Patrik Lukáč. "Pamätám si na ten zápas, ešte na starom komárňanskom štadióne sme prehrali 0:2. Musím povedať, že ide o veľmi nepríjemné súbojové mužstvo."

Posledný zápas na pôde Komárna:

4. kolo pohára, 10. 11. 2021: KFC Komárno – MFK Zemplín Michalovce 2:1 (0:0)
Góly:
 51. G. Tóth, 77. Györgyi (11 m) - 71. F. Vaško

ŽK: 11. Szetei, 65. Adayilo, 90+. Chmiel - 47. Casado
Rozhodovali: A. Somoláni - Štofik, Roszbeck; 562 divákov
KFC: Chmiel - Adayilo, D. Špak, Saláta, Horodník - Domonkos (46. P. Varga), M. Šimko - Szetei (66. Abrahám), Ganbold (74. Bayemi), Györgyi (89. Szöcs) - G. Tóth (66. Šmehyl). Tréner M. Radványi
MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - M. Kolesár, F. Vaško, Ranko, Méndez - Casado - Kvocera (80. Šuľa), Oshima (89. Adekuoroye), Peňa, Gállego (46. D. Magda) - Z. Záhradník (63. Kanu). Tréner M. Nemec