Nad Komárnom triumf o dva góly!

2024-08-31 14:56:17

Dosiahli sme prvé víťazstvo v sezóne!

Michalovskí futbalisti ukončili čakanie na prvé víťazstvo v aktuálnom ročníku! V sobotňajšom zápase 6. kola Niké ligy naplno zabodovali na ihrisku Zlatých Moraviec, kde triumfovali nad nováčikom z Komárna 3:1. Domáceho brankára postupne prekonali Enzo Arevalo, Alexandros Kyziridis a Matúš Marcin. V neúplnej tabuľke poskočili na šieste miesto so ziskom šiestich bodov.

Zemplínčania boli od začiatku lepším mužstvom, ale boli to domáci, ktorí si vypracovali prvé šance. V 11. minúte hlavičkoval Sylvestr tesne vedľa a o tri minúty Gandboldovu strelu vyrazil brankár Lukáč. O pár desiatok sekúnd sa po rýchlej kontre do dobrej streleckej pozície dostal Adekunle, ale mieril mimo brány. Po polhodine hry sa hostia dostali do zaslúženého vedenia, keď Arevalo pravačkou prestrelil gólmana Trefila - 0:1. Autor úvodného gólu nebol ďaleko ani od druhého gólu, avšak v 37. minúte pred ním výborne zasiahol obranca Rudzan, ktorý odhlavičkoval loptu do bezpečia. V závere prvého dejstva hry sa po tvrdom strete s Rudzanom zranil brankár Lukáč, ktorý síce dochytal polčas, ale cez prestávku ho vystriedal Sahinovič.

Nováčik začal po zmene strán oveľa aktívnejšie a v 56. minúte sa mu vďaka striedajúcemu Voleskému podarilo rozvlniť sieť, no po dlhom preverovaní systémom VAR gól neplatil pre tesný ofsajd. V 62. minúte predviedol dva dôležité zákroky nový muž medzi troma žrďami Michaloviec Sahinovič, ktorý dvakrát vychytal Rudzana. O necelých desať minút tak znovu udreli hostia, Kyziridis z hranice šestnástky krásnou strelou nedal Trefilovi šancu - 0:2. Komárno neskladalo zbrane a tesne pred koncom zdramatizovalo zápas. Po ďalšom zásahu systému VAR po súboji Šimka so Sliackym zahrávali domáci pokutový kop, ktorý bezpečne premenil Šmehyl - 1:2. V nadstavenom čase vybojoval penaltu aj Kyziridis na opačnej strane a Marcin spečatil prvý triumf MFK Zemplín - 1:3.

KFC Komárno - MFK Zemplín Michalovce 1:3 (0:1)

Góly: 90. Šmehyl (11 m) - 31. Arevalo, 73. Kyziridis, 90+. M. Marcin (11 m)

ŽK: 45. Arevalo, 62. Bahi, 75. M. Ferenc (TB), 75. S. Danko (všetci Michalovce)

Rozhodovali: Marhefka - Hrmo, Čajka; 490 divákov

KFC: Trefil - Diviš (46. Voleský), D. Špiriak, R. Pillár, Rudzan (77. Sliacky) - Šmehyl, Špyrka, Ožvolda, Gandbold (77. Sluka) - Bayemi (84. G. Tóth) - Silvestr (46. Tamas)

MFK ZEMPLÍN: P. Lukáč (46. Sahinovič) - L. Šimko, Dzotsenidze, Taraduda, Bahi - Zubairu (71. M. Bednár), Shimamura (84. Musák) - M. Marcin, S. Danko, Adekunle (71. Kyziridis) - Arevalo (71. I. Žofčák)

Hlasy trénerov:

Mikuláš Radványi (tréner Komárna): "My sme sklamaní. Prvý polčas sme súperovi jednoducho darovali. Chýbali nám pohyb a agresivita, prehrávali sme osobné súboje. Súper nám dal z jednej šance gól. Musíme si to zanalyzovať, pretože v prvom polčase mi vadilo veľmi veľa vecí. Po prestávke sme veľmi dobre naskočili, dali sme aj gól, ktorý však bohužiaľ neplatil pre ofsajd, čo nás trošku zabrzdilo. Mali sme aj ďalšie šance, ktoré sme nepremenili. Stále tvrdím, že čo v druhej lige stačilo, tak v najvyššej súťaži už nie. Niektorí hráči si musia uvedomiť, že sme už v prvej lige. Nemôžeme si dovoliť taký luxus, že nepremeníme šance a na druhej strane využije každú našu chybu. Z toho som sklamaný, ale za druhý polčas musím chlapcov pochváliť. Išli na doraz a chceli s výsledkom niečo urobiť, ale kontaktný gól prišiel neskoro."

Anton Šoltis (tréner Michaloviec): "Odchádzame spokojní a šťastní. Konečne sa nám podarilo zvíťaziť. Prvý polčas nám vyšiel dokonale. Súpera sme nepustili do žiadnej výraznejšej šance, my sme mali zopár náznakov. Celkom dobre sme to otvárali a súper si s tým nevedel dať rady. Cez polčas sme chlapcov upozorňovali, že súper pôjde do väčšieho rizika, čo sa aj stalo. Začiatok druhého dejstva nás nezastihol v dobrej pohode, prehrávali sme súboje a z toho hrozili trmy-vrmy. Mali sme šťastie, že gól domácich neplatil pre ofsajd a potom sme dali na 2:0. Súper to v závere zdramatizoval penaltou, ale víťazstvo sme si už ustrážili. Sme radi, že sme dali tri góly. Myslím si, že sme zaslúžene vyhrali. Chlapci to odmakali a boli odmenení tromi bodmi."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 14. septembra o 18.00 hod.: Michalovce - Trenčín (7. kolo NL)

Nedeľa 22. septembra o 18.00 hod.: Podbrezová - Michalovce (8. kolo NL)

Streda 25. septembra o 15.30 hod.: Lipany - Michalovce (3. kolo SC)

Foto: Róbert Andrejov