Michalovčania od pondelka v Tatrách

2024-09-02 14:31:39

Na sústredení pobudnú päť dní.

Po dni voľna, ktoré bolo odmenou za sobotňajšie víťazstvo nad Komárnom, nabehli michalovskí futbalisti začiatkom týždňa opäť do tréningového procesu. Prostredie na Zemplíne však vymenili za príjemnú klímu vo Vysokých Tatrách. V pondelok predpoludním odcestovali na krátke sústredenie do Tatranskej Lomnice, ktorá sa stane ich prechodným domovom na najbližších päť dní.

„Dá sa povedať, že v tomto zložení je mužstvo iba pár dní, takže tento pobyt v Tatrách poslúži aj ako teambuilding. Chceme reprezentačnú prestávku využiť na to, aby sa chlapci lepšie spoznali. A samozrejme, budeme aj trénovať, pretože nie všetci hráči sú v optimálnej kondícii. Teraz je ideálny čas, aby sme dobili baterky,“ skonštatoval kormidelník MFK Zemplín Anton Šoltis.

Šéf realizačného tímu žlto-modrých nám následne prezradil, čo jeho zverencov do piatka v Tatranskej Lomnici bude čakať: „Naplánovali sme si niekoľko tréningov, počas ktorých budeme nacvičovať nejaké herné činnosti, ale aj naháňať kondíciu. Nebude chýbať ani regenerácia, výlet, či trošku voľna. Chceme ten program nastaviť tak, aby to chlapcov bavilo a mali chuť do trénovania. Verím, že víťazstvo nad Komárnom k tomu prispeje, lebo čaká nás ešte ťažká jeseň.“

Jediné, čo Antona Šoltisa mrzí je, že v Tatrách nemá k dispozícii kompletný káder. Zo zdravotných dôvodov museli ostať doma Igor Žofčák, Dávid Petrík a Adam Žulevič. „Chceli by sme, aby sa k nám tí chlapci pripojili v priebehu sústredenia. Uvidíme, aký bude ich zdravotný stav, ale určite by sme boli radi, keby prišli,“ dodal hlavný tréner, ktorému chýba aj Muhamed Sahinovič. Ten má reprezentačné povinnosti v národnom tíme Bosny a Hercegoviny do 21 rokov.

Výprava MFK Zemplín na sústredení vo Vysokých Tatrách:

Realizačný tím: Anton Šoltis (hlavný tréner), Ondrej Duda st. (asistent trénera), Maroš Ferenc (tréner brankárov), Gabriel Csörgö (kondičný tréner), Dávid Gubaňar (vedúci mužstva), Veronika Dolutovská (fyzioterapeutka), Marek Mager (masér)

Hráči: Patrik Lukáč, Ivan Tiurin, Matej Dula – Tornike Dzotsenidze, Denis Taraduda, Lukáš Šimko, Polydefkis Volanakis, Franck Bahi, Christos Makrygiannis, Martin Bednár, Samuel Ramos, Artúr Musák, Yushi Shimamura, Alexandros Kyziridis, Stanislav Danko, Abdul Zubairu, Issa Adekunle, Michal Šepeľák, Erik Pačinda, Matúš Marcin, Luka Lemishko, Gino van Kessel, Enzo Arevalo

Foto: Róbert Andrejov